ImageA Nemzeti Hírközlési Hatóság 500.000 Ft bírságot szabott ki a miskolci kisközösségi rádióra, mert az tízszeresen túllépte a rádióengedélyben megszabott teljesítményt.

A Hatóság tavaly decemberben csípte fülön a kisközösségi rádiót. A Rádió Eper engedélye 0,3 W teljesítményre szól, õk ezzel szemben 3,1 W-al sugároztak. A félmillió forintos büntetés kigazdálkodhatatlan egy ilyen kisközösségi rádiónál. A tulajdonosok nem tudják mire vélni az igen súlyos büntetést, politikai indíttatást vélnek felfedezni a háttérben.

Ezzel ellehetetlenítik az ország egyetlen house zenére szakosodott rádióját, ami mint rádiós próba kiválóan megállta a helyét, hisz országos szinten elismert lett. Emellett a Rádió Eper egyetemi bölcsész hallgatóknak ad gyakorlati helyet. A Miskolci Egyetemet egyébként az NHH állítása szerint sem fedi le az engedélyezett 0,3 W-os teljesítmény.

Miskolcon utoljára egy évvel ezelõtt büntettek meg rádiót. A Gold FM majdnem két éven át a kereskedelmi koncessziós díj megfizetése nélkül sugárzott, 1000W-al. Az ORTT egymillió forint megfizetésére kötelezte õket.

(forrás: Rádió Eper)