ImageA Sláger Rádió közleményében azt írta, hogy a Fõvárosi Ítélõtábla megerõsítette a Fõvárosi Bíróság januári ítéletét, amely szerint az ORTT már be sem fogadhatta volna a Neo FM pályázatát, ezért nem nyilváníthatta volna nyertessé – írja a VG.hu.

A Sláger Rádió közleményében azt írta, hogy a Fõvárosi Ítélõtábla megerõsítette a Fõvárosi Bíróság januári ítéletét, amely szerint az ORTT már be sem fogadhatta volna a Neo FM pályázatát, ezért nem nyilváníthatta volna nyertessé, és nem is köthetett volna a céggel mûsorszolgáltatási szerzõdést sem.

A Sláger Rádió a pénzügyi igazgató megfogalmazása szerint "elvárja" az ORTT-tõl, hogy a jogerõs ítéletben foglaltaknak tegyen eleget, azaz haladéktalanul mondja fel a Neo FM mûsorszolgáltatási szerzõdését, és hozzon jogszerû döntést az országos rádiós frekvenciapályázatok ügyében. "Ennek eredménye a Sláger Rádió meggyõzõdése szerint csak az lehet, hogy a Sláger Rádió visszakapja frekvenciáját" – írta Jakus László pénzügyi igazgató közleményében.

Ugyanakkor a NeoFM-et üzemeltetõ FM1 Zrt. szintén gyõzelemként könyvelte el a szerdai bírósági ítéletet, mert – mint azt közleményükben írják – ezzel jogerõssé vált, hogy a bíróság elutasította a mûsorszolgáltatásai szerzõdés érvénytelenségének megállapítását. Ezzel párhuzamosan a bíróság elutasította az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kérést is.

Rosner Gábor, az FM1 Zrt. tulajdonosa, a Budapesti Értéktõzsdén jegyzett econet.hu Nyrt. alelnöke kiemelte: A Sláger Rádió pervesztességét mutatja az a tény is, hogy az elsõ fokon megítélt mintegy nyolc millió forint perköltség után most – tekintve, hogy fellebbezési kérelmeit elutasították – további 3 millió forint másodfokú perköltséget kell kifizetnie az alperesek (ORTT, FM1 Zrt.) és a perben beavatkozóként részt vevõ Advenio Zrt. részére.

Azt ugyanakkor a NeoFM tulajdonosa is elismerte, hogy a bíróság szerint nem indulhattak volna a pályázaton. Az alelnök kijelentette: a pályázati szabályokra vonatkozó jogértelmezés tekintetében továbbra sem osztják a bíróság álláspontját, mert az alapján kizárólag a Sláger és a Danubius tulajdonosa pályázhatott volna saját frekvenciájára.

(forrás: VG.hu)