ImageAz ORTT elnöke szerint várhatóan januárban kiírhatják a két országos kereskedelmi rádió – Danubius, Sláger – jövõ õsszel lejáró frekvenciáira a pályázatot, és októberben hirdethetnek eredményt – adta hírül az MTI.

 

 

„Keményen dolgozik az ORTT Irodája azért, hogy a pályázati kiírás 2009 januárjában megtörténjék” – mondta Majtényi László az Országgyûlés Kulturális és sajtó bizottsága elõtt, egy kérdésre válaszolva.

Testületi tagok hétfõi közlése szerint nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bõ egyéves procedúrát. Az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke július elején beszélt arról, hogy annak ellenére elkezdhet õsszel foglalkozni a médiahatóság a két országos kereskedelmi rádió, a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben

Majtényi László akkor azt közölte: ha addig nem születik meg az új médiatörvény, a korlátozás lejárta után, azaz jövõ január elsejétõl a kérdés ismét az ORTT hatáskörébe kerül, ez pedig „azt a felelõsséget rója ránk, hogy õsszel nekilássunk az ügynek, nehogy a moratórium vége után azért álljon a munka, mert elmaradt az elõkészítés”.

Az ORTT tavaly novemberben – a digitális átállásról szóló jogszabály és a médiatörvény folyamatban lévõ módosítására hivatkozva – hirdetett az esztendõ végéig szóló moratóriumot frekvenciaügyekben, majd az Országgyûlés döntött úgy, hogy 2008 végéig megtiltja a koncesszió kiadását és hosszabbítását a testületnek.

(forrás: MTI)