ImageHazánk legrégebbi sugárzási engedéllyel rendelkezõ kereskedelmi rádiója, az idén 20 éves születésnapját ünneplõ Rádió 88 Csongrád Megye Sajtódíját vehette át a megyei önkormányzattól – írja a helyiradiok.hu.


Tóth Géza ügyvezetõ igazgató szerint felelõsségérzetüket és közösségformáló erejüket is elismerték a magyar sajtó napja alkalmából.

"Ugyanazokat az értékeket valljuk, mint induláskor, amikor még Vásár Rádió néven ismerhettek bennünket a hallgatók. Filozófiánk egyszerû: minden információt megpróbálunk eljuttatni Szegedrõl a szegedieknek" – mondta el portálunknak Tóth Géza ügyvezetõ igazgató. Ez magába foglal számos területet: a politikától a közéletig, a közlekedési információtól a kultúráig, a helyi történéseket és trendeket egyaránt.

"Nálunk a hírcsapat olyan, mint egy kis család" – összegezte Balázs Alexandra, a hírstáb vezetõje a szerkesztõségi munkát. "Van nálunk egy pasi, aki el van kényeztetve, õ a mi gyöngyszemünk, és neki van három tyúkja" – tette hozzá. Fontos számukra, hogy olyanok legyenek a Rádió 88 hírei, amire felkapják a fejüket a hallgatók, másrészt a hírszerkesztésnél elsõdleges szempont, hogy mindenrõl elsõ kézbõl értesüljenek, akik az FM 95,4 MHz-re állítják rádiójukat.

A megyei sajtódíj meglepte a Rádió 88-asokat, és természetesen nagy megtiszteltetésnek tartják. "Nem ez az elsõ díj a rádiónk életében, de az elmúlt évek talán legjobban esõ elismerése" – fogalmazott Tóth Géza. A díjak szerinte felelõsségérzetük következményének is tekinthetõek, hiszen – ahogy a méltatásban is szerepel – a rádió közösségformáló erejét is elismerte ezzel a megyei önkormányzat.

A Rádió 88 mindig próbált a korral haladni, honlapjuk például 1996 óta van. Ezt legutóbb két éve újították meg, most pedig internetes részlegük fejlesztésében a közösségek felé szeretnének nyitni. "Ennek az lesz a lényege, hogy mi mint szegediek minként mûködünk, dolgozunk, hogyan létezünk közösségként akkor is, amikor talán a klasszikus közösségek kezdenek picit háttérbe szorulni" – tette hozzá Tóth Géza.

Elsõdleges korosztályuk a 25 és 39 év közöttiek – tudtuk meg az ügyvezetõtõl, de hozzátette, hogy szinte minden korosztályt utol tudnak érni, meg tudnak szólítani.

"Hitelesen próbálunk tájékoztatni, továbbá az embereket egy olyan kritikai szemlélettel próbáljuk felvértezni, amivel ki tudják szûrni az õket érõ információáradatból a lényeges és hiteles dolgokat" – vallja Tóth, aki a mellette dolgozó 30-35 fõs csapat minden tagjával együtt nagyon büszke a sajtódíjra.

A legutóbbi hallgatottsági felmérésekkel kapcsolatban Balázs Alexandra portálunknak elmondta, hogy kis csapatuk büszke arra, hogy a zenéken kívül a szegedi híreket is sokan kísérik figyelemmel, ami egy pozitív visszajelzés, hiszen "bizonyítja, hogy jól végezzük a munkánkat".

(forrás: helyiradiok.hu)