ImageAz ORTT nem ad lehetõséget újabb koncessziósdíj-fizetési halasztásra a fõvárosi adónak. A Roxy összesen 70 millió forinttal tartozik a médiahatóságnak. Ha nem fizetnek, a rádió akár el is hallgathat.

Az ORTT tájékoztatása szerint a rádiót mûködtetõ társaság nem teljesítette a tavaly nyári törlesztési egyezségben foglaltakat, valamint tetemes tartozást halmozott fel (tavaly nyáron még 24 millió forint volt, mostanra ez az összeg közel 70 millió forintra nõtt). Testületi források szerint az ORTT nemrégiben úgy határozott: írásbeli figyelmeztetésben állapítja meg a jogsértést, és felhívja a mûsorszolgáltatót az állapot megszüntetésére, illetve arra, hogy a jövõben tartózkodjon a jogsértéstõl. A következõ figyelmeztetésnél a mûsorszolgáltató egyébként harminc napos elnémítást is kaphat, és ha ezek után sem teljesíti kötelezettségét, akkor az ORTT fel is bonthatja a rádió mûsorszolgáltatási szerzõdését, ami gyakorlatilag a Roxy megszûnését jelentené.

A 96.4 Roxy Rádió 12 éves mûsorszolgáltatási jogosultsága egyébként 2011. február 25-én lejár, a 96.4 MHz-es frekvenciára vonatkozó pályázatot pedig hamarosan kiírja az ORTT. Egyes források szerint speciális karakter nélkül pályáztatják majd meg a hullámsávot, amely azt jelenti, hogy kereskedelmi, közmûsor-szolgáltatói és non-profit formában is lehet pályázni a több, mint 2 millió embert elérõ 96.4-re.

(Radiosite.hu)