ImageA Roxy Rádió is csapatot indít „fapados Dakarnak” is nevezett Budapest-Bamako Rallyn. A Roxy-Pappas Team nem titkolt szándéka, hogy a megnyerje a verseny kategóriát.

 

 

A cél eléréséhez a magyar terepjárózás fenegyerekei adják a nevüket:  Kratochvill Vilmos, Nagy Attila, és Zsom Lajos. Mindhárman több mint tíz éve élnek a saras felnik bûvöletében és mindhárman magyar bajnokok Trophy extrém kategóriában.

A Budapest-Bamako Rallyn induló Roxy-Pappas Team autója egy 240 lóerõs Grand Cherokke Jeep, amit a versenyzõk felkészítettek az embert és gépet próbáló sivatagi túrára. A versenyzõknek nem mindennapi körülményekkel kell megküzdeniük: sivatag, forróság, homoktenger és bizonytalan belpolitikai állapotok.

A 8760 km hosszú verseny 2008. január 12.-én startol a Kossuth térrõl. A versenyzõk négy napi európai autózás után pillantják meg Afrika partjait, ahonnan további 12 kemény nap után jutnak el a verseny célját jelentõ Mali fõvárosba, Bamakoba. A teljesített etapokért, az úgynevezett geocaching feladatokért (sivatagban elrejtett „kincskeresés”) és a speciális szakaszok teljesítéséért pontozzák a versenyzõket, majd a végén nyertest hirdetnek.

A Budapest-Bamako Rally azonban több mint egy verseny,  közös jótékonysági túra is egyben.  A résztvevõ indulók segélyadományt, orvosi mûszereket, gyermekruhákat, számítógépeket és autókat visznek Maliba és Mauritániába, a világ 5. és 6. legszegényebb országaiba. A Roxy-Pappas Csapat élelmiszercsomagot és írószert visz Mali rászorulóinak, fõként a mostoha körülmények között élõ gyermekeknek.

A Roxy-Pappas Csapat helyzetérõl és a túráról a Roxy Rádió reggeli mûsorában, a Roxy Riadó Light-ban hallhatnak összefoglalót a hallgatók!
 
 

Image

Roxy-Pappas Jeep
 
(Radioweb összeállítás)