Image2008. február 15-én elindult a Balaton legújabb helyi rádiója Rise FM néven, tihanyi adóközponttal, a 98.9 MHz-es frekvencián.

 

 

A rádióban jelenleg tesztadás keretében (a mûsor kísérleti jellegét szignálokban is hangoztatják) zenék mennek, könnyed mûsorvezetéssel. A mûsorvezetõk között üdvözölhetik a hallgatók Zizi-t, a Roxy Rádió mûsorvezetõjét is. A zenei felkonferálás mellett helyi érdekességekkel is szórakoztatják a hallgatókat a rádió hangjai. Zenei kínálatuk teljes egészében elektronikus mûfajokat foglal magába, köztük populárisabb és progresszívebb house-t, popdance és techno zenéket. Az adás honlapja a www.risefm.hu -n lesz elérhetõ, a rádió e-mail címe (amit adásban is közölnek): info@risefm.hu . A mûsor színvonala egyébként jelenleg nem mondható magasnak, köszönhetõen ez a szûk mûsorkezdési határidõnek, amit az ORTT jelölt ki a nyertes cégnek (Füleky Rádió Kft.):
2008. február 16.

Az adás az M7-esen körülbelül Balatonmáriafürdõtõl Polgárdiig szól jó minõségben, lefedve jónéhány part menti várost és Somogy megye belsõ területeit is, köszönhetõen a Tihanyi-félszigetrõl történõ, nagy teljesítményû (320 Watt) sugárzásnak. Internetes streamingrõl jelenleg nincsenek információink.

(radiosite.hu összeállítás – Szabi)