A Morning Show minden eddiginél extrémebb helyről jelentkezett. 

Újra rádiótörténelmet írt a Morning Show! Magyarországon még soha nem fordult elő, hogy egy repülőgép szárnyához erősített székről közvetítsenek műsort élő adásban, 400 méter magasból. Sebestyén Balázs a tériszonyát legyűrve erre vállalkozott ma reggel, Rákóczi Feri egy helikopterben élt át vérfagyasztó perceket, Vadon Jani pedig sárkányrepülő fedélzetéről köszöntötte a hallgatókat.
Újabb extrém kalandban vett részt a Morning Show hármasa. Vadon Janiék jelentkeztek már cápákkal teli akváriumból, száguldó kamion tetejéről és tanyasi istállóból, most azonban minden eddiginél tovább merészkedtek. A Budaörsi Repülőtéren Sebestyén Balázst egy AN-2-es repülőgép szárnyához kötözték, úgy emelkedtek vele a magasba, miközben a Class FM hallgatóinak milliói követhették lélegzet visszafojtva az eseményeket. Ilyet idehaza eddig csak egy világhírű kaszkadőr vállalt be Balázs előtt.
 

 

Balázs az AXE „Térj vissza Hősként” kezdeményezéséhez csatlakozva, bátran, keményen állta a próbát. Bár bevallottan tériszonnyal küzd, a jelek szerint akár asztronautának is elmehetne. Míg ő a menetszéllel volt elfoglalva, a pilóták a fülke nyugalmában jót derültek a Morning Show sztárjának küzdelmén az elemekkel.
Jobban kikelt magából Rákóczi Feri, aki gyakorlatilag végigüvöltötte a Class FM mikrofonjába a helikopterben töltött perceket. Eredetileg az volt a terv, hogy Ferit kilógatják a járműből, ám az utolsó pillanatban meghibásodott a gép egyik hajtóműve, így ez a mutatvány elmaradt. Helyette nyaktörő köröket írtak le Budaörs felett, nyitott ajtók mellett – amit egy helikopterrel meg lehet tenni a levegőben, azt a Morning Show műsorvezetőjével meg is tették.
„Eufórikus élmény volt. Ilyenkor nem tisztelsz senkit és semmit, mondod, ami éppen eljut a tudatodig. Hiába vagy tisztában azzal, hogy az ország legjobb pilótája ül melletted, ha 300 méterről elkezdesz a föld felé zuhanni, akkor üvöltesz” – mondta Rákóczi Feri, akinek nem vette el a kedvét az élmény, máskor is szívesen beül a rotorok alá.
 

 

Vadon Jani egy sárkányrepülővel cikázott az égen és integetett a több száz rajongónak, akik lehúzódtak az útról, beálltak a repülőtér kerítéséhez, hogy láthassák a Morning Show sztárjait a levegőben vitézkedni. „A falmászás és a 20-30 méteres magasság engem teljesen kielégít, de csodás volt látni a térképként elterülő várost. Sok pilóta ódzkodik a sárkányrepülőktől, de én bíztam a kísérőmben és tudtam, hogy egy darabban tesz le a földre. Szerintem nekem jutott a legnagyobb élmény.”
A Morning Show stábja közvetített már földről, vízből, levegőből. Hogy hova lehet még ezt fokozni? Hamarosan az is kiderül!

A fellegekből hozta le a hangot az Event-Audio
A Class FM hangtechnikai partnere nem először asszisztál a Morning Show extrém környezetben zajló műsoraihoz. Az Event-Audio stábja most ismét olyan kihívással szembesült, melyre a hazai rádiózás történetében még nem volt példa: mozgó, repülő járművekről kellett élő rádióadást közvetíteniük. 
Hol máshol lenne elengedhetetlen a professzionális hangzás, mint egy rádióműsorban, ahol hangokkal kell elérni az emberekhez, és minden egyes szónak pontosan úgy kell eljutni a hallgatókhoz, ahogyan az a mikrofon másik végén elhangzott. Mindezt stúdió körülmények között megvalósítani nem nehéz feladat, annál inkább külső helyszíneken, mozgó járműveken, ahol nincs áram, nincsen kábelezés, így mindezt egyedi módon kell előteremteni.
A kihelyezett rádióadások specialistája, az Event-Audio sok rendkívüli helyszínről közvetített már hangot, de most nekik is szükségük volt találékonyságukra, hogy Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri hangját élőben, a lehető legjobb minőségben hozzák le a magasból.
 

 

„A budaörsi reptérről közvetített adás technikai lebonyolításában komoly kihívás volt, hogy ég és föld között biztosítsuk a folyamatos összeköttetést, hiszen a műsor kulcspontjain a három műsorvezető közül egy mindig a levegőben repült: Balázs kint ült az AN 2-es repülőgép szárnyán, Jani sárkányrepülőzött, Feri pedig helikopterrel manőverezett, míg a többiek a földön felállított mobil stúdióban voltak. Hármójuknak folyamatosan kommunikálni kellett egymással, és mindezt az éterbe is sugároznunk kellett.” – mondta Űrge Zoltán, az Event-Audio ügyvezetője.
Az Event-Audio összeszokott csapata a Class FM stábjával karöltve hibátlanul látta el az adás technika levezénylését, így a hallgatók most is tökéletes minőségben élvezhették a Morning Show nem mindennapi műsorát.
Az Event-Audio Kft. 2009-ben alakult, azóta több száz sikeres rendezvénynapot tudhat maga mögött. Fő profilja a kereskedelmi roadshow-k, kiállítások technikai kivitelezése, színpadi műsorok és persze az élő rádiós közvetítések lebonyolítása.

(RADIOSITE.HU)