ImageA Fidesz a mûsorterjesztés és a digitális átállás pályázatait ellenõrzõ parlamenti testület rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy olyan ember vesz részt a beadott munkák elbírálásában, aki korábban az egyik pályázó cégnél vezetõ tisztséget töltött be – adta hírül az MTI.

 

 

Az ellenzéki párt az ügy tisztázása érdekében a jövõ héten kezdeményezi a mûsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyûlési ellenõrzését szolgáló eseti bizottság rendkívüli ülésének összehívását.

Az MTI úgy tudja, hogy a kifogásolt személy Csizmadia Attila, akit a Pénzügyminisztérium delegált a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) bírálóbizottságába. Csizmadia korábban, az 1990-es években az egyik pályázó társaság, az Antenna Hungária Zrt. felügyelõ bizottságának tagja volt.

A mûsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyûlési ellenõrzését szolgáló eseti bizottság 2007. június 18-án alakult meg. A testület elnöke Jánosi György (MSZP), alelnöke Deutsch-Für Tamás (Fidesz), tagjai Lukács Tamás (KDNP), Herényi Károly (MDF) és Petõ Iván (SZDSZ).

Az NHH által március 25-én kiírt tenderekre az április 24-ei határidõig a VHF sávban mûködõ földfelszíni digitális rádiós mûsorszóró hálózat üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Magyar Rádió zrt. nyújtott be pályázatot.

A nyilvántartásba vett pályázatok tartalmi elbírálása megkezdõdött, a pályázat eredményhirdetésére – korábbi információk szerint – 2008 augusztusában kerülhet sor.

A pályázati kiírás szerint a nyertesek 12 évre szóló üzemeltetési jogosultságot szereznek. A rádiózás területén a digitális átállás tervezett idõpontja 2014 vége. A rádiós pályázaton az egyszeri díj minimálisan 50 millió forint, az árbevétel-alapú pályázati díj pedig legalább az éves árbevétel 0,5 százaléka.

(forrás: radiosite.hu – MTI)