Szerdától a Saturnus Rádió váltja a Klubrádiót a Heves megyei városban az FM 88.9-en. 

Éjféltől nem lehet fogni a Klubrádiót Gyöngyös térségében a 88.9 MHz-es frekvencián. Mint közölték, a Heves megyei városban 2004 októberétől hálózatos együttműködési megállapodás keretében sugározták adásukat napi 20 órában. Visszatér a Saturnus Rádió.
A médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező Gyöngyösi Médiákért Alapítvány kedden felmondta a Klubrádióval kötött szerződését és arról adott tájékoztatást, hogy éjfélkor lekapcsolja a Klubrádió adását, majd más műsort sugároz helyette.
A RADIOSITE.HU úgy értesült, a frekvencián a korábban már „megfordult”, helyi érdekeltségű Saturnus Rádió tér vissza zenei, kereskedelmi rádióként. A régi Saturnus 1994-től majdnem 2000-ig szólt, az ezredfordulóval azonban felváltotta a Juventus Rádió hálózatos adása.

Ezután 2004-től 10 éven át használta a Klubrádió a gyöngyösi jogosultságot, melyre a hatósággal kötött szerződés azóta már felmondásra is került, ám jogorvoslatnak köszönhetően visszaszerezte a cég a frekvenciát.

Klubrádió: Budapest és Debrecen maradt

A beszélgetős adó holnaptól Budapesten a 92.9 MHz-en és Debrecenben a 93.5 MHz-en érhető csak el az online közvetítés mellett.

A Klubrádió terjeszkedési lehetőségeiről Stock Richárd, a csatorna jogi vezérigazgatója a Megbeszéljük című műsorban azt mondta, hogy ez attól függ, kiírnak-e közösségi műsorszolgáltatási típusú pályázatokat. Debrecenről annyit mondott, hogy ott az üzemeltető garantáltan nem fogja megszüntetni a szerződést.

Említésre méltó, hogy jelenleg Kecskeméten is rendelkeznek érvényes jogosultsággal a Partner Rádió Kft. révén, melyet szintén bírósági per után nyertek vissza, ám itt jelenleg nem szól az adás (FM 97.7).

Frissítés – 2014. június 1. 

Ismeretlen okok miatt mégsem indult el a Saturnus Rádió sugárzása a gyöngyösi frekvencián, és a kiadott közleménnyel ellentétben továbbra is a Klubrádió műsora szól.

(RADIOSITE.HU)