ImageA Gondol-A Rádió Kft 2007 júliusában nyerte el az ORTT-tõl a Velence 90.4 MHz frekvencia mûsorszórási jogosultságát. Miután a "nagy" Velencében, a lagúnák és csatornák fõvárosában, Olaszországban mindennapos közlekedõeszköz a gondola, így a hasonlat alapján jött a cég s ezzel együtt a rádió elnevezése is.

 

Miután eddig a tónál nem mûködött rezidens rádióállomás, az úttörõszerepet is el kellett látnia a Gondola stábjának, melynek munkáját a helyi rádiózásban 15 éves tapasztalattal rendelkezõ Mátay Balázs irányítja, több más – ugyancsak sokat tapasztalt – kollégája segítségével. Az ügyvezetõ-fõszerkesztõ elmondása szerint a helyiek és környékbeliek tájékoztatását, informálását minden körülmények között szem elõtt tartó mûsorstruktúrát adnak – szó szerint – az igényesen kiválasztott zenei kínálattal együtt a hallgatóknak. Apropó zene! Ez minden rádió esetében döntõ, hallgatóvonzó, vagy éppen taszító tényezõ. Így a Gondolánál is kényesen ügyelnek erre. Miután az országban elszaporodtak, – a mára már kicsit létjogosultságukat vesztett – úgynevezett "format" rádiók, melyek szinte kizárólag a mindenki által ismert és – talán már kicsit megunt – zeneszámokat játsszák, akár naponta többször is, úgy határoztak, hogy ezek mellett felvállalják a vadonatúj, és a már-már elfelejtett, vagy már teljesen a feledés homályába merült kiváló zeneszámokat. Minden mûfaj elfér a palettán. Magyar, külföldi, új, régi egyaránt. A zenék nem hagyományos módon, 3-4 perces rádióváltozatokban kerülnek adásba, hanem blokkonként, exkluzív pár perces mixekben, egységes stílust képviselve. A visszajelzések alapján jó úton jár a Gondola Rádió. Egyre szélesedõ hallgatói bázisa vevõ a mûsoraikra. Az elmúlt egy esztendõ sok-sok hallgatót hozott, akik a sajátjuknak tekintik a rádiót minden értelemben. Az interaktivitás révén, valóban nagyobb felületen vehetnek részt a mûsorkészítésben is, s ezt nagyon jó néven veszik.

A Gondola Rádió jelenlegi technikai felszereltsége "vetekszik" egy nála jóval nagyobb adáskörzettel rendelkezõ rádióéval, de a tulajdonosi szándék szerint ez még nem a "végállomás". Felkészülten várják a Magyarországon hamarosan létrejövõ digitális átállást, s ennek elõkészületeként már a rádió most alkalmas a digitális rádiózásra. "Technikailag már készen állunk, s a rádió programjai is készen állnak arra, hogy megfeleljenek azoknak a hallgatói elvárásoknak, melyet a vételkörzet lakói támasztanak a szerkesztõkkel szemben" – mondta el a rádió ügyvezetõ-fõszerkesztõje. Ezt szem elõtt tartva a szerkesztõk természetesen figyelembe veszik az adáskörzet sajátosságait, lévén a Velencei-tó és környéke igazi turisztikai övezet, nyáron üdülõ, a többi évszakban kedvelt kirándulási központ. Pozitív adottsága a regionális székhely, Székesfehérvár és a fõváros, Budapest közelsége is. A Tó mellett robog az M7 autópálya forgalmának jelentõs része, s más frekventált fõútvonalak is húzódnak adáskörzetükben. Ennek megfelelõen a közlekedõk, üdülõk, kirándulók tájékoztatása is fontos feladatot jelent a stábnak, s programajánlók is bõséggel találhatók a Gondola Rádió FM 90.4 mûsorán.

A Gondola Rádió kiemelt mûsorai: Semtex DJ’s Club Mix, Yellow Gas Station Radio Show, European Top 40, Napi mixmûsor DJ Smash-el. A napközbeni zenefolyamot helyi, regionális hírek, programajánlók, interaktív blokkok, riportok, sporthírek szakítják meg.

A rádió egyelõre csak a 90.4 MHz-es frekvencián fogható, de tervezik az internetes hallgathatóság beindítását is. Az FM frekvencia vétele az alábbi körzetben lehetséges:

A rádió elérhetõségei:

8000 Székesfehérvár, Erzsébet út  12.

www.gondolaradio.hu
info@gondolaradio.hu
SMS: 06-30-51-36-904

Ügyvezetõ-fõszerkesztõ: Mátay Balázs

Véleményeiket, észrevételeiket a radiosite.hu fórumába, illetve a www.lakevelence.com fórumába is várják a szerkesztõk az SMS- és email cím mellett.

(forrás: Gondola Rádió)