ImageBudapest, 2008. május 14 – Such György, az MR elnöke és Srdjan Miljkovic, az Újvidéki Rádió igazgatója együttmûködési megállapodást írtak alá szerdán a két rádió közötti mûsorcsere feltételeirõl, a tavaly októberben létrejött együttmûködési keretszerzõdés alapján – írja az MR1.

A két intézmény vezetõje megállapodott arról, hogy az Újvidéki Rádió ingyenesen felhasználhatja és újrasugározhatja az MR1-Kossuth Rádió, valamint az MR4 Nemzetiségi adások nem jogdíjköteles mûsorait. A szerzõdés nemcsak az Újvidéki Rádió Magyar Szerkesztõségének teszi lehetõvé a felhasználást, hanem az Újvidéki Rádió más szerkesztõségeinek is.

A szerdán aláírt egyezmény alapján az Újvidéki Rádió szerbiai és vajdasági események részletes hírösszefoglalóit küldi naponta legalább kétszer az MR1-Kossuth Rádió Hírszerkesztõségébe. A szerzõdés lehetõvé teszi továbbá az MR-nek, hogy az Újvidéki Rádió interneten 24 órán át sugárzott szerb nyelvû és kisebbségi mûsorait rögzítse, és azokból díjmentesen és szabadon válogasson az MR4 kisebbségi mûsorainak igényeivel összhangban.

Az MR és az Újvidéki Rádió 2007. október 4-én írt alá együttmûködési keret-megállapodást a kétoldalú kapcsolatok erõsítése céljából. Az együttmûködés a mûsorok tartalmi gazdagítására, a gyorsabb információcserére, a kisebbségi jogok ápolására terjed ki. (MR)

(forrás: MR1