A telefonunk lehet a saját szerkesztőségünk. 

Azt hitted, csak ennyi alkalmazás van a rádiósoknak? A telefonunk lehet a saját szerkesztőségünk.
Maradt még hely a memóriakártyátokon? Ha igen, folytassuk a megkezdett utunkat!
A múlt héten már megismerkedhettünk néhány olyan applikációval, amelyek konkrét stream-, vagy hangszolgáltatással segítik az egyszeri rádióst. Ma tippeket adunk, hogy milyen alkalmazásokat érdemes letölteni, amelyek közvetve, vagy közvetlenül segíthetik a munkánkat. 

Szóval induljon a letöltés, mintha nem lenne holnap!

Google Voice

A Google saját bejáratú hívásrögzítője, amely proper módon veszi fel a bejövő hívásokat. A rögzített fájlokat tárolja a telefonon, ami később jól jöhet az anyag összerakásánál. Minden platformon elérhető.
AudioNote 

Ez a program egy sajtótájékoztatón a leghasznosabb, ha nem jut idő jegyzetelni, vagy szeretnénk kis hangbevágásokkal operálni, esetleg a hasznos mondandók mellett a repi pogácsára is rárabolnánk a tévés kollégák előtt. 

Ennek alternatívája a koppintós Cogi, amely könnyen újraértelmezhető: létezik ugyan hasonló, de a böködéssel stoppolható és újra elindítható felvevőkben ez a soros elnök. 
TuneIn Radio
Ha szeretnél inspirációt szerezni más rádiókból, akkor a közösségi alkalmazásokból jól ismert elvek alapján itt gyűjtheted össze kedvenc rádióidat. Hallgasd a műsorokat külön válogatva, vagy csak nézd meg, hogy Kambodzsában mit hallgatnak a legtöbben. A más rádiók adta motivációról a későbbiekben tervezünk még írni.
SoundCloud 

A jól ismert hangfelhő telefonon is elérhető, és megannyi podcast otthona, arról nem beszélve, hogy megfelelően menedzselve a legjobb otthona lehet műsorodnak, vagy annak ismétléseinek. Androidon itt, iOS-en itt töltheted le.

Feedly 

Ha a napi teendők között nehezen maradsz up to date, akkor ezzel az alkalmazással témakörökre bontva a legjobb és legérdekesebb, sőt a legfrissebb híreket gyűjtheted be, amire a műsorodnak szüksége lehet.

Szörfözz a friss hírek között, vagy ha mozis műsort készítesz, gyűjtsd egész héten a szélesvásznú tartalmakat.
Androidon itt, iOS-en pedig itt keresd!
Google Drive 

Ha jegyzetelni, táblázatba foglalni, egyszerű prezentációt készíteni vagy hanganyagot tárolni szeretnél, akkor ennél kompaktabb megoldás nincs. Tulajdonképpen egy olyan készlet, amiben minden fontos tényező megvan, és a részegységek külön-külön is elérhetőek. Android családtagoknak itt illik keresni, iOS imádóknak ez lesz a megfelelő terep.
Evernote 

Jegyzetelőből kismillió plusz egy van, de az Evernote egy szervező is egyben, amiben forrásokkal zsonglőrködhetsz, ha mondjuk a témáid összegyűjtéséből cikk is születne. iPhonera és nem iPhonera is megszerezhető.

Ennek egyik alternatívája a Google fejlesztésében a Keep, amely egy kicsit egyszerűbben, de szinte ugyanazt tudja, mint az Evernote. Androidért klikk ide, iOS-ért pedig ide.
Canva  

Az elvitathatatlan, hogy egy rádiós életének igen szerves részt képezi a közösségi média oldalak kezelése. Személyes oldal, rádiós oldal, műsoroldal.

A Canva nemcsak applikációként (sajnos csak iOS-en) hanem online verzióban a számítógépeden is használható, ha szeretnéd felturbózni egy kicsit a képet, amit kiraksz, vagy szeretnél mondjuk egy új borítóképet.
Buffer app 

Ha már közösségi média: a sok oldal kezelése közben jól jönne egy alkalmazás, amivel összekötheted, vagy szabályozott módon adagolhatod a kontentet? A Buffer appot feleségül fogod venni, vagy főzöl neki egy vacsorát, annyira szeretni fogod. Android és iOS kompatibilis.
Zello

Kitelepülésen kapcsolattartásnak, vagy alternatív hanganyag bejátszási megoldásnak az egyik legjobb megoldás ez az internet alapú walkie-talkie.
Nekem a gyerekkorom újraéledt tőle, csak ceruzaelemek vásárlása nélkül. Androidon is tölthető, és iOS-en is.
+1: Eredmények.com

Mondjuk úgy, hogy a sporttal foglalkozó kollégákon kívül a szelvények felett izgulóknak fizetési kiegészítés miatt is hasznos alkalmazás. iOS-en és Androidon is elérhető.

Ha meg olyan alkalmazást keresünk, ami elveszi az időt munkától, akkor ajánlom a 2048-at vagy a Pokémon Go-t.

Írjátok meg melyik jött be a legjobban! Kellemes időtöltést és hasznos munkát!

(Mikos Ákos)