Három rádió kapott megrovást műsorrendi szabálytalanságok miatt, új rádió szólhat Zalaegerszegen. 

Három rádió kapott megrovást műsorrendi szabálytalanságok miatt, újra kiírtak egy abádszalóki frekvenciát, új rádió szólhat Zalaegerszegen.
A fővárosi Trend FM 100 ezer forint bírságot köteles fizetni, mert a rádió a hatósági szerződésében rögzített elnevezés helyett frekvenciamegjelölést használt, valamint mert kevesebb szöveges, közszolgálati és több zenei tartalmat, ismétlést sugárzott szerződéses vállalásainál. A Rádió Pont1 Nyíregyháza helyi kereskedelmi rádió a hatósági szerződésében rögzítetthez képest kevesebb szöveges és helyi közélettel foglalkozó, valamint magyar zenei tartalmat, illetve reggeli hírt tett közzé, emiatt a testület 50 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte. A pécsi Rádió 1 egyik augusztus reggeli időjárás-jelentése előtt egyszer elhangzott burkolt bútorreklám miatt a Médiatanács a médiaigazgatási szabályok betartására figyelmeztette a jogsértést először elkövető médiaszolgáltatót.
Döntések helyi rádiós frekvenciák pályázati eljárásaiban
mediatanacs.hu oldalon november 26-tól olvasható a 4300 fős vételkörzetű Abádszalók 89.2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítását célzó pályázati felhívás tervezete. A szöveg véleményezésére szolgáló nyilvános meghallgatás 3-4 héten belül esedékes, amelynek pontos időpontja is rövidesen olvasható lesz a honlapon. A Médiatanács pályázati nyilvántartásba vette a Dabas 97.5 MHz, a Komárom 88.3 MHz és a Monor 106.3 MHz helyi rádiós frekvenciákra alakilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázókat.

Új rádió szól Zalaegerszegen

A testület hozzájárult a zalaegerszegi ZEG Rádió Kft. névmódosítási kérelméhez, így a vállalkozás a 95.1 Rádió Pont1 elnevezés helyett használhatja az Egerszeg Rádió nevet. A csatorna a Zalaegerszegi Televízióval szoros együttműködésben működik, helyben készül.

Az Egerszeg Rádió legfontosabb célkitűzése egyébként a helyi lakosság friss és hiteles információkkal való ellátása. Bemutatkozójukban úgy fogalmaznak, az új rádió segítségével a leggyorsabban tájékozódhatnak a hallgatók arról, hol van útlezárás a városban, hol nehezíti baleset a közlekedést, milyen rendezvények lesznek a vonzáskörzetben, milyen döntéseket hozott a város közgyűlése, hogyan fejlődik a gazdaság, mi történik a helyi intézményekben.
Az Egerszeg Rádió reggel 6-tól este 6-ig élőben sugározza műsorait.

(RADIOSITE.HU)