Félmillióan hallgatják a Kossuth Rádió napi fikciós sorozatát. 

Közel 500.000 hallgatója volt az Időfutár nyári ismétlésének. November 19-től, a szokott időben már a második évad részeivel jelentkezik az Időfutár című ifjúsági fantasy-sorozat a Kossuth Rádióban, mely számtalan meglepetést tartogat: az új epizódok az előző évadhoz képest még regényesebbek, még izgalmasabbak lesznek – áll a rádió közleményében.
A főhős Hanna és barátnője, Zsófi az internet-generáció tagjai, a közösségi oldalakon lógnak, Skype-olnak, zenét töltenek le a netről. Titokzatos időutazó, egy különös öregember érkezik a 18. századból, így a nagykamaszok kalandjai egyszerre játszódnak a jelenben, és múltban is. Ami biztos, hogy az újabb történetekben is találkozhatnak a sorozat hallgatói Tibivel, valamint Hanna osztálytársaival, a vicces Szabikával, a tudálékos Bulcsúval, s Edinával, akit nem az eszéért szeretünk. Ismét feltűnnek a tanárok, megtudjuk, hova fejlődött Rogyák Mari és Géza bá’ románca, kiderül, Bujdosóné félelmetes külseje érzékeny szívet rejt-e. Számtalan új, érdekes karakterrel is megismerkedhetünk, akiknek olyan színészek adják a hangjukat, mint Pogány Judit, Kovács Patrícia, Blaskó Péter, Keresztes Tamás. A klipszerű epizódokban megvalósuló történetekhez egyedi hangzásvilág és zene társul. 
Az új évad új arculatának kialakításában a Budapesti Kommunikációs Főiskola Animációs Tanszékének hallgatói vettek részt, Gauder Áron és M. Tóth Éva vezetésével. A megújult logó Simon Balázs munkája. A jövőben önálló figurákként jelennek meg majd az egyes karakterek is az Időfutár-sorozat honlapján és a megújuló közösségi oldalon is.
Az online felületek a klasszikus rádiózáson túl további alternatívákat kínálnak az egyes epizódok, a nagy sikerű podcast és remix feldolgozások,illetve az Időfutár Mozaik-ban elárult kulisszatitkok meg- és visszahallgatáshoz.
A 21. századi hangzásvilágú fantasy-sorozat minden hétköznap 19.30-tól, az Időfutár Mozaik című összeállítás 11:52-kor hallható a Kossuth Rádióban.
(RADIOSITE.HU)