A hétfõi vörösiszap-tragédia helyszínén élõknek indítottak rádiót csütörtökön közösségi adók munkatársai. A közös összefogásból indított ideiglenes adás az FM 103.0 MHz-es és 97.6 MHz-es frekvenciákon fogható az elárasztott területeken.

A Közös Hullámhossz Hírszolgálat kifejezett célja, hogy a helyszínen lakók és a helyreállításon tevékenykedõk minél előbb pontos információkat kapjanak az éppen folyó munkákról, akciókról. A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete által összeállított technikai berendezéseket az ország különböző közösségi rádiói adták össze, a szerkesztõk, riporterek, mûsorvezetõk is több helyrõl érkeztek.

Az adás az ajkai – jelenleg csak kábelen és interneten sugárzó – Best Rádió stúdiójában készül, Ajkán, Ajkarendeken, Bakonygyepesen, Kislődön, Kolontáron, Magyarpolányon, Noszlopon, Nyirádon, Úrkúton, Szőcön és Városlődön az FM 103.0-n, Borszörcsökön, Devecseren, Kolontáron, Pusztamiskén és Somlóvásárhelyen pedig az FM 97.6-n fogható. A műsor hallgatható a Best Rádió honlapján és a www.kozoshullamhossz.hu cím alatt is.

A Best Rádióról

A médiumot helyi középiskolás fiatalok működtetik, 3 éves tervezés után 2009. szeptember 5-én indult el, az alapítók, Juhász Bálint és Tóth Dániel szervezésében. A Best Rádió pillanatnyilag az egyik ajkai üzletházban, az interneten és az ajkai kábelhálózaton hallgatható, de szeptemberben indultak az ORTT kisközösségi rádiós pályázatán is. A rádió szlogene: „a fiatalok hullámhossza”.

RADIOSITE