Két tucat médium kap támogatást működési költségeire 137,1 millió forint értékben.

24 közösségi helyi tévé és rádió pályázott sikerrel a Magyar Média Mecenatúra program keretében rezsiköltségeik idei csökkentésére a Médiatanács eheti döntése szerint; emellett két vidéki rádiót bírsággal sújtott a testület műsorainak nem megfelelő közzététele, szerkesztése miatt.
A Médiatanács 137,1 millió forint támogatással összesen 24 médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez járult hozzá az idei, ún. rezsipályázat második fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A közösségi rádiók közül sikerrel pályázott a kisvárdai Vár FM Rádió, a Győr+ Rádió; a kisközösségi rádiók közül a balkányi Alfa Rádió, a fővárosi EPER 97, a gyomaendrődi Rádió Sun, a mezőtúri Pont Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió és a szombathelyi Credo Rádió.
A közösségi televíziók közül nyertes lett a Bajai Televízió, a balatoni Öböl TV, a Baranya Televízió, a budapesti Bonum, Főnix és Óbuda TV, a borsodi Irány TV, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Komló és Térsége Televízió, a mezőtúri Pont Tv és a városi televízió, a Somogy TV és a Tatai Televízió.
A pályázatnak köszönhetően a támogatott helyi és körzeti médiumok idén zökkenőmentesen tudják szolgáltatásukat nyújtani a vételkörzetükben élők számára. Mint ismert, a rezsitámogatás nem automatikus, minden évben újonnan megpályázható, és a beadott pályázati anyag alapján születik meg a döntés a támogatás odaítéléséről. A pályázati döntés részletes tájékoztatója az NMHH honlapján olvasható.
A Médiatanács 80.000 forint bírságot rótt ki a debreceni FM90 Campus Rádió médiaszolgáltatójára, mert a mintavételbe bekerült műsorsávjuk hatósági ellenőrzése kimutatta, hogy kevesebb szöveget, valamint helyi közélettel, közszolgálattal foglalkozó műsort, ugyanakkor több ismétlést tett közzé adásában, mint amit a szerződésében vállalt. A Mária Rádió Sárvár 40 ezer forint bírságot kapott, szintén a hatósági szerződésében foglalt műsorrend-kötelezettségek megsértése miatt: kevesebb híradást, szöveget, közéleti és közszolgálati műsort, nemzetiségi műsort, több ismétlést adott közre, és adását esetenként a vállalthoz képest eltérő időpontban, más műsor átvételével vagy egyáltalán nem sugározta. 
(RADIOSITE.HU)