ImageÖsszefogtak a helyi médiumok a lakosság, az intézmények és a vállalkozások igényeinek minél szélesebb körû kiszolgálásának érdekében!

Április 1-tõl egyesítették a Csepel Sziget Rádiós és Televíziós szerkesztõségeit, marketing csoportjait. A rendelkezésre álló lehetõségekrõl, a kialakult koncepcióról és munkamenetrõl közös sajtótájékoztatót tartottak április 8-án a Szigetszentmiklóson, a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Az elõadás során elhangzott, hogy a jövõben egységes arculattal és még szélesebb körben igyekszik mindkét médium a lakosság tájékoztatását biztosítani, a partnerek reklám, valamint marketing igényeinek eleget tenni.

Médiaügynökségként mûködik tovább a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, miután errõl megállapodást írt alá a Csepel-sziget térségében közszolgálati tevékenységet is ellátó kisebb televíziókkal – tájékoztatta az MTI-t a Lakihegy Rádió ügyvezetõje. A kistérségi médiumok erejének egyesítésétõl nemcsak plusz bevételeket, hanem egyre több nézõt, hallgatót is remélnek – mondta Szvitek György Csaba. Az ügyvezetõ hozzátette: a nyolc hónapja napi 24 órán át sugárzó Lakihegy Rádió kezdettõl fogva nagy figyelmet fordít az adáskörzetében élõ mintegy 300-400 ezer ember helyi hírekkel való ellátására. Lokálpatrióta szemléletük egyik jele, hogy a félóránként jelentkezõ hírek vezetõ információi a Csepel-szigeti, illetve térségi információkból áll össze, míg az egy-két budapesti, illetve országos hír a blokk végére kerül.

Az ügyvezetõ szerint hallgatóik kedvelik, hogy a közelükben futó M0-ás körgyûrûn történt balesetekrõl, útlezárásokról pár perc alatt tudomást szereznek, mint ahogy a térség önkormányzatainak munkáját is nagy figyelemmel kísérik. Az egyebek mellett Csepelen, Szigetszentmiklóson, Tökölön, Ráckevén, Dunaharasztin, Taksonyban és Kiskunlacházán is sugárzó rádió együttmûködési szerzõdést kötött a szintén szigetszentmiklósi székhelyû Dunavidék TV-vel, a ráckevei Kör TV-vel, illetve a dunaharaszti Kis Duna TV-vel. Az összefogás eredményeként az immár médiaügynökségi feladatokat is ellátó Lakihegy Rádió átveszi és továbbítja a többiek információit, valamint besegít a helyi televíziók reklámkampányaiba.

(forrás: Lakihegy Rádió, MTI)