Tizenegyedik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjakat. 

Tizenegyedik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, művészet, kultúra, tudomány és sport kiemelkedő képviselőinek a Művészetek Palotájában. A sajtó kategóriában az InfoRádió lett a legjobb a legjobbak között.
 
Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az elismerések átadása előtt felidézte: „a díj immár történetének második évtizedébe lépett. Demján Sándor alapító célja a példaadás volt abban, hogy a gazdaság képviselői ismerjék el a magyar művészet, tudomány és sport jeles képviselőinek teljesítményét”. 
Idén a díjra tíz kategóriában 483 jelölés érkezett, ezért minden kategóriában létrehoztak egy szakmai zsűrit, amelyek tíz-tíz jelöltet emeltek ki, ez utóbbiak közül választottak az alapítványi kuratórium tagjai titkos szavazással három-három Primát. A tíz kategória harmincas listájáról a gálaest napján választották meg a Primissimákat.
Csányi Sándor szólt arról is, hogy a közönségdíjra minden eddiginél több, 278 ezer szavazat érkezett.
Korábban euróban, most forintban határozták meg a díj összegét: a Primák – az eddigi mintegy 3 millió forint helyett – 5 millió, a Primissimák 15 millió forint jutalomban részesültek. 
Az idei évtől a Prima Primissima Díjat az OTP Bank finanszírozza és megújult maga a díj is: a kitüntetettek mostantól a kortárs hazai szobrászművészet egyik meghatározó alakja, Szmrecsányi Boldizsár az ég felé nyilazó ifjút ábrázoló kisplasztikáját vehetik át.
A díjazottak Magyar Sajtó kategóriában:
Prima Primissima: az InfoRádió 
Prima: Gundel Takács Gábor műsorvezető; Novotny Zoltán rádióriporter
 
 
Az InfoRádió Magyarország első, 2000-ben alapított hírrádiója kizárólag híreket és információkat sugároz. A negyedóránkénti gyors és pártatlan hírszolgáltatás mellett a közélet legfontosabb és legfrissebb információit helyszíni tudósításokkal, rendkívüli híradásokkal és magazinműsorokkal egészíti ki. 2001 óta a BBC szakmai partnere, 2006-ban indította el internetes hírportálját. Műfajteremtő tevékenységét számos egyéb elismerés mellett négyszer díjazták Superbrand címmel, 2008-ban pedig Joseph Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki.
A Rádiók Magyarországi Egyesülete (RAME) gratulál alapító tagjának, az InfoRádiónak a Prima Primissima díj elnyeréséhez
 
Az Egyesület vezetősége úgy véli: 2013-ban a magyar rádiózás egészének szakmai teljesítményét ismerték el a Prima Primissima Alapítvány kurátorai, hiszen még soha nem fordult elő a díj történetében, hogy mindhárom Prima-jelölt a rádiós szakmából érkezzen. A Prima Primissima díjat elnyert első magyarországi hírrádió, az InfoRádió mellett 2013. december 6-án Prima díjat vehetett át a Magyar Rádió kitűnő munkatársa, Novotny Zoltán, aki egész szakmai életművével a magyar rádiózást szolgálta, és Gundel Takács Gábor, akinek MTV-s műsorvezetői munkássága mellett, rádiós sportriporteri és tudósítói munkája is hozzájárult a díj elnyeréséhez.
„A magyar rádiózás szakmai és üzleti szempontból egyaránt visszanyeri megbecsültségét és presztízsét. A legfrissebb kutatások szerint minden 10 emberből 9 rendszeresen rádiózik, és a Prima Primissima Alapítvány idei elismerései azt mutatják, hogy a rádiózás társadalmi megbecsülése is egyre nagyobb.” – kommentálta a díjakat Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója, a RAME elnöke.

(RADIOSITE.HU/MTI)