ImageElvesztette a Fõvárosi Ítélõtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázati eredményt támadta meg – értesült szerdán több, az ügyben érintett intézmény képviselõjétõl az MTI olvasható a hirextra.hu oldalain.

Such György, a közmédium elnöke az MTI megkeresésére azt közölte: az írásba foglalt döntés kézhez vétele után döntenek az esetleges további lépésekrõl.

Egyben annak a véleménynek adott hangot, hogy a történtek azt mutatják: a vizsgálandó anyag mérete miatt az ügyben jogorvoslatra elõírt harmincnapos határidõ "teljesen kiüresíti" a bírói úton való felülbírálás lehetõségét.

Szavai szerint a történtek visszaigazolták azon korábbi lépésüket, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fõvárosi Ítélõtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió mûsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította".

A közrádió részletes jogi és mûszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fûzött mellékletek együttes terjedelme megközelítõleg 500 oldal.

(forrás: HírExtra)