Új, kereskedelmi csatorna kezdi meg adását október 4-én 16 órakor Debrecenben, a 95 MHz-en. A 95 MHz-en szólal meg Debrecen legújabb kereskedelmi rádiója. A hallgatókat színes zenei palettával várják a műsorkészítők: napközben leginkább a 90-es és a 2000-es évek slágerei szólnak majd a Debrecen Rádióban, esténként a kívánságműsorban azonban bárki kérheti kedvencét.

A zenei ízlése nemcsak a hallgatóknak, az új kereskedelmi rádió műsorvezetőinek is eltérő. Azt viszont már most megígérik, hogy mindenki megtalálja a kedvenceit. Napközben főleg a 90-es évek és napjaink zenéit hallhatják a debreceniek, de este hét órától mindennap lesz kívánságműsor is.

„Sok bulis, pörgős zene lesz majd a 90-es évekből, játszunk az évezred utáni zenékből, és sokat adjuk majd napjaink legnagyobb slágereit is. Aki viszont úgy gondolja, hogy kicsit több zenei ínyencséget szeretne, vagy abból a műfajból, amit a legjobban szeret, kevesebbet hall nálunk napközben, azoknak ott lesz a kívánságműsor”
– magyarázta Rácz Csaba műsorvezető.

A névválasztás is jelzi, hogy az új adó helyi híreket, és a debreceni mindennapokhoz szükséges hasznos információkat közvetít majd a városlakóknak. Az rádiót változatos zenei kínálat és informatív hírblokkok fogják jellemezni.

„Az október 4-én induló új kereskedelmi rádió neve Debrecen Rádió FM95 lesz. Azt gondoltuk, hogy megtaláltuk a legmegfelelőbb nevet, hiszen debreceni hallgatói igényt elégítünk ki mind az információs tartalmakat, mind a zenei műsorokat illetően” – mondta el a dehir.hu-nak Mészáros György marketing tanácsadó.

„A fő szabály, hogy az adott hír, minél több embert, konkrétan minél több debrecenit, illetve környékbelit érintsen – ez az új kereskedelmi rádió egyik fontos hírszerkesztési alapelve. Igyekszünk a helyi hírekre koncentrálni. Minden, ami a debreceni hallgatókat érinti: lesz közélet, kultúra és sport. Mindig van új a nap alatt, a hírműfaj pontosan erről szól, de mi igyekszünk minél tömörebben és lényegretörőbben elmondani ezt a hallgatóknak” – magyarázta Szabó-Tóth Hanga, a Debrecen Rádió hírszerkesztője.

Az első szignált pénteken, 16 órakor hallhatják az új kereskedelmi rádió frekvenciáján a debreceniek. Az adás a 95 MHz-en lesz fogható.

(RADIOSITE.HU, dehir.hu)