A kiskunmajsai adás azonban megszűnik. Két új frekvencián szólalt meg a Mária Rádió a Dunántúlon: Pápán (FM 90.8) és Celldömölkön (FM 92.5). A kiskunmajsai frekvencia jogosultsága azonban lejárt, ott a sugárzás megszűnt.

Az idén indult ajkai, veszprémi, várpalotai adók után az újonnan megszólaló pápai és celldömölki adással Balaton-felvidéket szinte már teljesen lefedi a vallási műsorokat sugárzó médium. Ráadásul van még két környékbeli megnyert frekvencia, amiken eddig nem indultak el: Móron a 92.9 MHz-en és Sárváron a 95.2 MHz-en várhatóan januártól szólnak majd.

Az új pápai és celldömölki frekvenciákon egyébként a központi adáson kívül négy óra helyi műsor is hallható lesz 16 és 20 óra között.

Kiskunmajsán a 88.2 MHz-en azonban elhallgat a keresztény médium: a lejáró, pályáztatás alatt álló frekvenciára egyrészt nem adott be pályázatot a Mária Rádió, másrészt a Médiatanács nem hosszabbította meg ideiglenesen, két hónappal a frekvencia jogosultságát, mivel késve adták be az ehhez szükséges kérelmet.

(RADIOSITE.HU)