A Médiatanács kiírta a budapesti 96.4 és 92.9 MHz-es körzeti hullámsávokra is a pályázatot.  Két budapesti körzeti rádiós frekvencia, valamint tíz vidéki helyi rádiós frekvencia esetében döntött a pályázatok véglegesítéséről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – olvasható a Médiatanács honlapján.

A tizenkét frekvenciára egységesen november 8-án lehet benyújtani a pályázatokat. 

A pályázatok között szerepel a budapesti 96,4 MHz-es (korábban a Roxy Rádió által használt) körzeti frekvencia, amelynek vételkörzetében 1,7 millió lakos él. A kereskedelmi frekvenciát 52 millió 160 ezer forintos médiaszolgáltatási alapdíjjal hirdette meg a Médiatanács. 

Ugyancsak a pályáztatott frekvenciák között van a 92,9 MHz-es, amelyet szintén kereskedelmi frekvenciaként hirdet meg a tanács. A több mint másfél milliós lakosú vételkörzetre 46 millió 320 ezer forintos médiaszolgáltatási alapdíjat határozott meg a testület.

Pályázni lehet továbbá egy derecskei, egy jászberényi, egy székesfehérvári, egy szolnoki, egy kiskunmajsai, egy tatabányai, egy tiszakécskei, egy orosházi, egy pápai és egy debreceni helyi frekvenciára.

(forrás: MTI)