Kereskedelmi jelleggel írták ki az FM 90.4-et.  Kereskedelmi jelleggel írták ki az FM 90.4-es Velencei-tavi frekvenciát, érvénytelen a hajdúböszörményi pályázat, és lehet, hogy lesz helyi rádió Balassagyarmaton is.

A Médiatanács heti közleménye alapján csütörtöktől olvasható a 60 ezer fős ellátottságú Velence/Meleg-hegy 90.4 MHz helyi rádiós frekvencia végleges pályázati felhívása, amelyre kereskedelmi jellegű pályázati ajánlatok nyújthatók be. A jogosultság a 100% helyi rádiós üzemen túl alkalmas lehet az M7-es autópályán tapasztalható, Balaton és Budapest közötti vételi lyuk megszüntetésére is egyes hálózatos, kereskedelmi rádióknál.

A Balassagyarmat 95.7 MHz helyi rádiós frekvenciára beérkezett egyetlen ajánlat alaki vizsgálata alapján a Médiatanács nyilvántartásba vette a Megafon Rádió Kft-t. A cég korábban többször is ideiglenes engedélyt kért a korábban a Gazdasági Rádió által üzemeltetett frekvencia használatára, ahol Megafon Rádió néven zenés, kereskedelmi műsort sugároztak.

A Hajdúböszörmény 98.9 MHz helyi frekvencia hasznosítására érkezett mindhárom pályázati ajánlat (Best FM, Debrecen Rádió és egy helyi cég) alakilag érvénytelennek bizonyult, ezért a pályáztatás eredménytelen.

(RADIOSITE.HU)