ImageOrszágos lefedettséget szeretne elérni három-négy éven belül a Mária Rádió, ehhez a jelenlegi tizennégy mellett további huszonhárom frekvencián kellene szólnia – mondta Szabó Tamás, a Mária rádió elnöke szerdán, Pécsett.

A vezetõ a sajtótájékoztatón közölte: céljaikat a frekvenciapályázatokon való eredményes részvétellel, eladó helyi frekvenciák megvásárlásával és kisebb, helyi rádiókkal való együttmûködéssel (tehát mûsoridõ bérlésével) tudják elérni. Kitért arra, hogy legutóbb a pécsi Rádió Aktívval kötöttek ilyen megállapodást, így mûsoraik november 7-tõl napi 20 órában a baranyai megyeszékhelyen és környékén is hallhatóak, mint arról korábban beszámoltunk.

Szabó Tamás úgy vélte, a katolikus egyháztól jogilag és anyagilag független, de szellemiségben hozzájuk hû Mária Rádió egyre népszerûbb a hallgatók körében, programjainak vázát imádság, keresztény tanítás és gyakorlati segítõ mûsorok, azon belül családpasztoráció, egészséges életmódot prezentáló-  és ifjúsági mûsorok alkotják.

Hozzátette, reklámot és politikai mûsort egyáltalán nem sugároznak, valamint kifejtette, hogy az adó a mai hiteles példák bemutatásával bizonyítja, hogy a kereszténység a ma embere számára is épp olyan kimeríthetetlen lelki forrás, útmutatás, vigasztalás és öröm, mint amilyen kétezer évvel ezelõtt volt.

(radiosite összeállítás)