ImageAz MR2 országos turnét szervez 13 zenekar részvételével. A rendezvénysorozat 6 várost érint: Debrecent, Szegedet, Veszprémet, Gyõrt, Miskolcot és Pécset – írja a zene.hu.

 

 

Az MR2 Petõfi Rádió – közszolgálati jellegénél fogva – alapvetõ feladatának tartja, hogy teret adjon a hazai könnyûzenei élet tehetségeinek. A Petõfi mûsoraiban is érezhetõ ez, hiszen elég széles körben válogatnak azon hazai elõadók zenéibõl, amelyek más rádiókban egyáltalán nem is kapnak lehetõséget.

Április 25-én indították útjára a hat várost érintõ turnéjukat, amelyen a hallgatók személyesen is találkozhatnak a rádió és a közönség kedvenceivel. A turnén részt vevõ zenekarok: Takáts Eszter, Harcsa Veronika, Barabás Lõrinc Eklektric, The Carbonfools, The Trousers, Péterfy Bori, Heaven Street Seven, Zagar, Vad Fruttik, PASO, Brains és a 30Y.

A turné elsõ állomása április 25-én volt Debrecenben Takáts Eszter, a Vad Fruttik és a Zagar fellépésével. A következõ április 29-én lesz Szegeden, a JATE Klubban: itt a Kaukázus, a The Carbonfools, a Zagar és DJ Titusz szórakoztatja a közönséget. Aztán május elsején a veszprémiek bulizhatnak Harcsa Veronika, a The Trousers és a Vad Fruttik zenéjére. A buli végén pedig DJ Enikõ táncoltatja tovább az egybegyûlteket az Expresszóban.

Május 23-án Gyõr következik, június 13-án Miskolc és végül június 26-án Pécsen ér véget az országos turné.

(forrás: zene.hu