Image A 2008-as Pekingi Nyári Olimpiai Játékokról az MR1-Kossuth Rádió közvetít – tudatta Lantos Gábor, a Magyar Rádió Sportszerkesztõségének tavasszal kinevezett vezetõje az érdeklõdõkkel a Baross Étteremben tartott sportfórumon.

 

 

A korábban a Petõfi Rádió mûsorában helyet kapó sporteseménynek az elsõ számú adón való megjelenését több szempont is indokolta: az immár MR2-Petõfi Rádiónak hívott adó könnyûzenei kínálatába nehezen illeszthetõ be egy kéthetes közvetítéssorozat, "másrészt viszont a közvetítés áthelyezésével a korábbiakkal ellentétben a határon túli magyarok is percrõl percre követni tudják az eseményeket" – tette hozzá a riporter, aki természetesen maga is az utazó stáb tagja lesz.

A közszolgálati rádió a korábbiakhoz képest megvátozott összetételû, részben megfiatalított csapattal készül az ötkarikás játékokra. Ennek egyik oka, hogy bár különbözõ okokból, de több neves riporter távozott az utóbbi idõben a sportszerkesztõségtõl. Lantos mellett tagja lesz a közvetítõ gárdának a televíziósként ismert Hajdú B. István, de utazik a magyar rádiózás emblematikus alakja, Szepesi György is, aki 1948 óta megszakítás nélkül a 16. nyári olimpiáján vesz részt. Újdonságként Kovács András Péter személyében egy humorista is a stábbal tart, aki a rádió várakozai szerint kívülrõl érkezõként más megvilágításban tolmácsolhatja az olimpia történéseit az érdeklõdõ hallgatóknak.

(MTI nyomán, radiosite.hu)