ImageA mûsor állandó házigazdái: Vízy Dorottya, a Közelrõl és Rábai Balázs, a 180 perc mûsorvezetõje. Az elsõ állomás Miskolc, Diósgyõri Mûvelõdési Központ. A közönség elõtt vitázik majd Székely Tamás egészségügyi miniszter és Nagy Kálmán, a KDNP miskolci képviselõje, aki csapatával megteremtette a gyermekcsontvelõ átültetés feltételeit Miskolcon – írja a kulturport.hu

A neves fõorvos saját kórházalapító tapasztalatait is hasznosítja a jogszabályalkotás során és ütközteti majd ezeket itt, a nyíltszíni vitában is, ahol a minisztert a bezárandó kórházakról, a nyitandó patikákról és a hálapénzrõl is kérdezik majd. 

Meglepetésvendég: Rácz Zsuzsa az "Állítsátok meg Teréz anyut" címû könyv szerzõje. A közéleti vitát követõen az MR1-Kossuth Rádió egyik leghallgatottabb mûsora, a Kabaréklub következik. A Rádiókabaré nagynevû humoristái mellett sok olyan fiatal szerepel a mûsorban, aki az MR Humorfesztiváljain tûnt fel. 

A turné miskolci állomásán, egy nyilvános felvételen vehet részt a közönség. A házigazda szerepét a miskolci születésû Aranyosi Péter kapta, valamint fellépnek a "stand up" mûfaj tv-bõl is jól ismert képviselõi: Benk Dénes, Csenki Attila, Dombóvári István és Szupkay Viktor

Meghívták mûsorukba a kabaré jelenetek elmaradhatatlan sztárjait: Hadházi Lászlót és Vida Pétert, és a több mint 20 éve a pályán lévõ humoristát: Maksa Zoltánt.
 
A turné novemberben folytatódik Veszprémben, és terveik szerint a jövõ évben Pécsett, Debrecenben, Gyõrött, Szegeden és Nyíregyházán találkozhat a közönség az MR1 – Kossuth Rádió mûsorvezetõivel és a Rádiókabaré közremûködõivel.

(forrás: Kultúrport)