ImageSzeptember végére megkaphatja az Észak-Kelet Magyarországon fogható Gold FM-et is üzemeltetõ Advertum Kft. a több mint öt milliárd forintnyi hitelt, amelyre a magyar állam kezességet vállalt. Ezt a cég szóvivõje mondta a az egyik kormány közeli napilapnak.

A nyíregyházi Advertum Kft. az összegbõl saját médiabirodalmát építheti tovább, illetve rendeznie kell az elsõ és másodosztályú labdarúgócsapatok médiajogait felügyelõ Profi Liga Kft. tartozását – olvasható a Népszabadságban.

Az óriási hiányt felhalmozó sportklub többségi tulajdonosa Sziky Gyula, aki a helyi vállalkozók szerint jó kapcsolatot ápol Veres János pénzügyminiszerrel.

Az állam annak ellenére vállalt kezességet az Advertum 5,2 milliárd forintos hitelére, hogy a cég korábban jelentõs köztartozást halmozott fel, sõt az APEH végrehajtási eljárást is kezdeményezett ellene még 2006-ba. Az Advertum Kft. az összegbõl saját médiabirodalmát építheti tovább, illetve rendeznie kell az elsõ és másodosztályú labdarúgócsapatok médiajogait felügyelõ Profi Liga Kft. tartozását – olvasható a Népszabadságban.

Az óriási hiányt felhalmozó sportklub többségi tulajdonosa Sziky Gyula, aki a helyi vállalkozók szerint jó kapcsolatot ápol Veres János pénzügyminiszerrel.

Az állam annak ellenére vállalt kezességet az Advertum 5,2 milliárd forintos hitelére, hogy a cég korábban jelentõs köztartozást halmozott fel, sõt az APEH végrehajtási eljárást is kezdeményezett ellene még 2006-ban.

Az ORTT egyébként a mûsorszolgáltatási díjak fizetésének hiányában a cég nyíregyházi rádióját egy hétre elhallgattatta, míg a miskolci és debreceni Gold FM-nek véglegesen elvette az engedélyét. Azonban egyik határozat érvényesítésére sem került sor, mivel a cég bíróságon megtámadta azokat. A Gold FM tehát továbbra is szól mindhárom frekvencián.

(forrás: HírTV, radiosite)