Bajban az Egerszeg Rádió, a Juventus Kapuvár, a Gold FM, a Torony Rádió és a Rádió Plusz Eger.

A koncessziós díj be nem fizetése miatt nem újítja meg a Médiatanács a Juventus Rádió kapuvári jogosultságát. Az adás még 2005-ben indult Rábaköz Rádió néven, majd három évvel később csatlakozott a Juventus Rádió hálózatához.
Az eredetileg a békéscsabai kötődésű műsorszolgáltatásra jogosult cég (Rábaköz Rádió Kft.) azóta a helyi Kapukom Kft. tulajdonába került és a rádió már csak néhány műsort vett át a központi Juventus-tól, növelve ezzel a helyi műsoridőt.
A Juventus Rádió jelenleg most már csak Budapesten és kb. 100 km-es körzetében hallgatható a 89.5 MHz-es frekvencián, mivel az elmúlt hónapokban – ahogy korábbi hírünkben is beszámoltunk róla – megszűntek a rádió vidéki adásai.
A Gold FM és a Rádió Plusz Eger is megszűnhet
Felmondja a tatabányai 102.5 Gold FM és az egri 106.9 Rádió Plusz szerződéseit a Médiatanács. A két rádió jelenleg a kaposvári N-Joy Média tulajdonában van. A tatabányai frekvencián eleinte a Rádió 1 adása szólt, non-stop helyi műsorral, később eladták az akkoriban erőteljes terjeszkedésbe kezdett, majd később bedőlt Gold FM Networknek az üzemeltető Medwe Média, később Vertum Média Kft.-t. 2010-ben megvásárolta a céget a kaposvári N-Joy és a nevet meghagyva azóta is Gold FM néven szól a helyi adás.
Egerben a 2007-es induláskor Rádió 7 néven helyi stáb készített műsort a 106.9 MHz-es frekvenciára, később a gyöngyösi Diórádió bérelte a sávot, majd a tatabányaival egyidőben ez a frekvencia is Gold FM-kézbe került és a nyíregyházi központú rádió adását sugározta. Mivel a műsorszolgáltatás jogosultja szintén a Vertum Média volt, így ezt követően ez a jogosultság is az N-Joy kezébe került, először a Tatabányaihoz hasonlóan itt is megmaradt a Gold FM név, majd átadták a szintén N-Joy kötődésű szegedi Rádió Plusznak az üzemeltetést és meg is változtatták a műsorszolgáltatás nevét Rádió Plusz 106.9-re.
Az N-Joy Média jelenleg csak a Dél-Dunántúlon rendelkezik érvényes médiaszolgáltatási engedélyekkel: Kaposváron (itt 2 hozzájuk köthető frekvencián is szólnak), Zalaegerszegen, Marcaliban, Szigetváron, Letenyén és Dombóváron. Ezeken a településeken N-Joy Rádió néven szól az adás.
Bajban az Egerszeg Rádió
Meg nem erősített információink szerint bedőlhet a Lettországban és Litvániában működő European Hit Radio hálózat, melynek “presztizsrádióként” tagja a közös tulajdonos lévén a zalaegerszegi Egerszeg European Hit Radio is. A szebb napokat is látott 92.9 MHz-en sugárzó adás a Balti országokhoz hasonló, szinte kizárólag friss slágereket játszó műsort sugároz – a 2007-ben szintén az akkoriban EHR tulajdonba került Roxy Rádióból már ismert – robotszerű, amerikai akcentusú automatikus dalcímbemondással és a relatíve kevés szöveges tartalommal.
Úgy tudjuk, a tulajdonosok anyagi problémákkal küszködnek Lett- és Litván rádióik és az Egerszeg Rádió esetében is, így tulajdonképpen idő kérdése, hogy mikor hallgat el a zalaegerszegi frekvencia.
Dől a Torony?
Bár már tavaly lejárt a békési Torony Rádió műsorszolgáltatási jogosultsága, a Médiatanács elhúzódó pályáztatási folyamatai miatt ideiglenes, két hónapos hosszabbításokkal azóta is szól a műsor a 94.4 MHz-en. A frekvenciát szeptemberben megpályáztatták, amire csak az elmúlt közel 13 évben jogosult Torony Rádió Bt. adott be pályázatot.
A cég azonban ennek ellenére sem tudta megnyerni a tendert, ugyanis a Médiatanács alaki érvénytelenségre hivatkozva kizárta a pályázatot. A frekvenciára azóta ismét beadtak egy ideiglenes hosszabbítási kérelmet, ám kérdés, hogy a Médiatanács megadja-e nekik a bukott pályázattól függetlenül. Ha nem, akkor várhatóan a Torony Rádió is elhallgat.
(RADIOSITE.HU)