Az elmúlt hónapokban szoros partnerségre lépett a Neo World Radio és a Luxfunk Radio. 

Konkurenciaharc helyett az együttműködésre törekszik a Neo World Radio és a Luxfunk Radio. A két népszerű online adó stílusa eltérő ugyan, de jól kiegészítik egymást. 
A megállapodás két síkon mozog: egyrészt a két csatorna keresztpromócióval népszerűsíti egymást – mert úgy gondolják, célcsoportjaikban nagy az átfedés, így hasznos, ha „osztoznak” a hallgatóikon -, másrészt az együttműködés a közös, tematikus műsorokra is vonatkozik.

A retro dalokat és mainstream popot, valamint rockot sugárzó, 3 tematikus csatornát (Neo World Radio, Neo Dreams és Neo World English) üzemeltető Neo World a Luxfunk Soul Power és Luxfunk Blackmix című műsorokat veszi át a fekete zenei csatornától, a Luxfunk Radio pedig Dósa Márton vezetésével a Neo World-ös Klamancsek Krisztián hangját és szakértelmét „veszi kölcsön”, hogy saját gyártásban készíthesse, sugározza és terjessze a Luxfunk Retro Show-t.

Ez a műsor a két netrádión kívül jelenleg 17 földi sugárzású adón is hallható országszerte, a produkciót átvevő rádióállomások listája pedig folyamatosan bővül. „Az ezzel kapcsolatos szerződéskötések jelenleg is zajlanak és nagyon jók a visszajelzések a kvázi országos műsorral kapcsolatban” – tudtuk meg a rádiósoktól.

Az rtvstat.hu jelenleg 214 online rádiót mérő hallgatottsági toplistáján mindkét csatorna rendszerint a top10-es mezőnyben bizonyítja, hogy van igény Magyarországon a minőségi internetes rádiókra.

(RADIOSITE.HU)