Máshogy értékeli a Klubrádió és a Médiatanács a bírósági döntést. 

A Klubrádió olyan hiba miatt támadta versenytársát, amihez hasonlót maga is elkövetett – állítja a Médiatanács. Negligálja a valóságot a Médiatanács – állítja a Klubrádió. Sajtóközlemények.

A Médiatanács közleménye:

„A Médiatanács bizonyos volt benne, a bírósági ítélet pedig igazolta, hogy a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia nem a Klubrádió kizárólagos tulajdona. A tárgyalás során bizonyossá vált, hogy a pert elindító Klubrádió olyan hiba miatt támadta versenytársát, amihez hasonlót maga is elkövetett. Ez a tárgyaláson is elhangzott. A bíróság mai jogerős döntése alapján valószínűsíthető, hogy kérdésessé válik több rádió pályázatának érvényessége is.

A Médiatanács, ahogyan eddig, a jövőben is a törvény betűjének és szellemének megfelelő módon látja el feladatát.”

A Klubrádió közleménye:

„A Klubrádió megnyerte a 95.3 MHz frekvencia pályázata tárgyában indított pert. A Bíróság jogerősen megállapította, hogy az Autórádió Kft. pályázatát a hatóságnak alaki érvénytelenség miatt ki kell zárnia, és emiatt új győztest kell hirdetnie.

A Médiatanácsnak az ítélettel kapcsolatban kiadott gyors közleménye szerves folytatása eddigi tevékenységének. Ismételten a valóság negligálása állapítható meg a kommunikációjából, ugyanis:

1. A Bíróság annak kérdésében, hogy a Klubrádió kizárólagos tulajdonosa-e a frekvenciának, már csak azért sem hozhatott ítéletet, mert ilyet senki sem állított.

2. Nem válhatott bizonyossá a tárgyalás során, hogy a Klubrádió elkövetett volna olyan hibákat, amilyeneket az Autórádió Kft. Egyrészt azért, mert ez nem volt a per tárgya, másrészt azért, mert ez nem is igaz.

3. Az ítélet lényege, hogy a Bíróság a törvény betartására kötelezte a Médiatanácsot, tehát az ő törvénytiszteletre vonatkozó önvallomása csak a jövőre értelmezhető.”

(forrás: Médiatanács, Klubrádió)