ImageA 90.9 Jazzynek fontos a hallgatóinak véleménye. Most a zenei kínálat kapcsán kérdezték a rádiózókat, amelybõl kiderül, hogy azok javarészt elégedettek a "muzsikákkal".

 

 

Több száz hallgatónk véleményébõl képet kaphattunk arról, hogy mely stílusokat kedvelik jobban, és melyeket kevésbé, illetve, hogy mely stílusok homogének, és melyek azok, amelyek megosztják a hallgatóságot. – kezdte lapunk tájékoztatását Suri Imre, a rádió vezetõje.

– Elégedettséggel tölt el, hogy a különbözõ mûfajok egyaránt magas osztályzatot kaptak, de két szélsõséges eredményt szeretnék kiemelni: kiemelkedõen jól szerepelt a „lounge” kategória, amely a hallgatók nyitottságát mutatja a modern stílus felé. Sajnos a legrosszabbul a „magyar” kategória szerepelt, és egyértelmûen azért, mert sokkal több rossz osztályzatot kapott, mint a többi mûfaj, vagyis többen voltak vele szemben elutasítóak, mint bármilyen más mûfajjal szemben.

– Hogy ez miért alakulhatott így, azt sejtjük, de sokkal fontosabb volna, ha a hazai zenész társadalom is leszûrné belõle a tanulságot. Mi a felmérés eredményeképpen még jobban támogatjuk és segítjük a hazai jazz zenészeket, zenekarokat, és reméljük, hogy egyre jobb lesz a hazai mûfaj megítélése.

Nagy változás nem lesz

Suri Imre kérdésünkre elmondta: Nagy változás nem lesz a zenei kínálatban, de a teszt eredményeképpen növeljük a lounge zenék számát. A zenei és programszerkezet készen van, és ahogy van, úgy jó is, legalábbis a többség szerint. Két fontos feladatunk maradt, tovább növeljük az ismertségünket, illetve hogy divatos marketing kifejezéssel éljek: tovább építsük a brandet.

Az elmúlt két évben jelentõs változásokat hozott a fõvárosi rádiós piac. Egyre több rádió szegmentálódik, és egyre több hirdetõ cég választja ezeket a médiumokat. A Jazzy is bekerült a vérkeringésbe, és egyre többen, egyre komolyabban számolnak velünk. Amit az elsõ évre terveztünk, azt elvégeztük. Nagyjából ott tartunk hallgatottságban és a bevételi tervekben, ahova vártuk rádiónkat az indulás elõtt. A Jazzy sikere erõt ad a folytatáshoz.

– Bíró Zsolt –

(forrás: Zene.hu