ImageA Fõvárosi Bíróság döntése alapján a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a 88,1 frekvencián sugárzott Rádió Infórum Kft. rádió sugárzásával kapcsolatban az alábbi eljárási lépéseket tette és teszi.

Az NHH a mai napon megállapította, hogy a 88,1 MHz-es frekvencián két adó sugároz, a Rise FM néven ismert a Citadelláról, a Pont FM néven ismert pedig a Száva utcából.

Az NHH megállapította, hogy a Rise FM a Citadellán érvényes rádióengedéllyel nem rendelkezik, így az NHH kénytelen eljárni a sugárzás megszüntetése érdekében.

A hatóság ugyanakkor megkezdte a Fõvárosi Bíróság döntésének végrehajtását, mely kapcsán a Száva utcán mûködõ Pont FM rádió rádióengedélyét visszavonja. A rádióengedély visszavonásának jogerõssé válását követõen az NHH gondoskodik arról, hogy a Pont FM rádió a Száva utcából tovább ne sugározzon a 88,1 MHz-es frekvencián.

Az NHH a 88,1 MHz-es frekvencián annak a rádiónak sugárzását tudja biztosítani, amely hatályos bírósági döntéssel tudja igazolni, hogy arra jogosultsággal rendelkezik társaságjogi és egyéb szempontból.


(forrás: Nemzeti Hírközlési Hatóság)