ImageA rádiót üzemeltetõ cég háromnegyedét eladta az econet.hu Székely Gábornak és Horváth Lászlónak. Emellett áttértek a sales house modellen alapuló értékesítésre is – áll az econet.hu közleményeiben.

Együttmûködésre lép az econet.hu és a – többek közt a Szabad Földet is kiadó – Geomédia, s mindkettejük portfoliójának értékesítési feladatait az EMG Sales House Kft. látja el a jövõben. Az új cégben az econet.hu-nak 74, a Geomédiának 26 százaléka van. A társaság ügyvezetõje az EST Media Group ügyvezetõ igazgatója, Kádár Tamás lett. Az EMG Sales House teljes körûen az econet.hu Nyrt. konszolidációs körébe fog tartozni.

Az optimista közleményben az econet-esek arra számítanak, hogy a két portfólió összevont értékesítése évente további 500 millió forinttal járulhat hozzá a csoport árbevételéhez.

A NeoFM-et üzemetetõ FM1 75%-át az "FM1 Friends Kft." nevû társaság vásárolta meg, amelynek két magánszemély a tulajdonosa: Horváth László – aki a Geomédia vezérigazgatója is -, valamint a kormányváltás utánig a Szerencsejáték Zrt.-t vezetõ Székely Gábor. Elõbbinek 5, utóbbinak 95%-os részesedése van az új cégben.

(Radiosite.hu)