ImageAz Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú megállapodás alapján 2010. augusztus 1-jétõl a NeoFM rádiócsatorna programjával bõvül a MinDig TV országos digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálata.

Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. hosszú távú szerzõdést kötött a Neo FM rádiócsatorna digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon történõ terjesztésére. Ennek értelmében a NeoFM digitális sztereo minõségû rádióprogramja 2010. augusztus 1-jén 0:00 órától lesz elérhetõ az országos lefedettségû – 88%-os lakossági lefedettség jelenleg, 95%-os 2010 decemberétõl – MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálatában, az „A” jelû multiplexen. A rádiócsatorna által igénybe vett kapacitás 70 kbit/s.

"Az Est Media Group számára fontos kihívás, hogy a portfoliójában lévõ médiaeszközök vonatkozásában ne csak a tartalmi, de a folyamatos technológiai innováció is állandóan napirenden legyen. Éppen ezért különösen örülök annak, hogy a NeoFM „digitális jelenlétének” megteremtésével sikerült egy nem csak a rádiónk, de talán a teljes magyarországi rádiózás számára is elõremutató megállapodást kötnünk az Antenna Hungariával. Az egyre több MinDig TV felhasználónak jó NeoFM hallgatást kívánunk" – mondta Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetõ igazgatója.

"Üdvözöljük az FM1 Zrt. elõrelátó döntését, amelynek értelmében a rádiós piac egyik legmeghatározóbb szereplõjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Jelentõs áttörésnek értékelem, hogy az egyik legnépszerûbb rádiócsatorna, a NeoFM hosszú távú szerzõdés keretében elsõként csatlakozott a digitális földfelszíni platformhoz, ezáltal a NeoFM jelenlegi rádiós lefedettségi területén kívül is elõfizetési díj nélküli, népszerû tartalmat kínál a MinDig TV szolgáltatást használók részére. Ez a lépés útmutatóul szolgálhat a többi meghatározó rádiómûsor-szolgáltatónak, így például a Magyar Rádiónak, mely a mai napig nem kötötte meg a digitális földfelszíni sugárzásra vonatkozó mûsorterjesztési szerzõdéseket az Antenna Hungária Csoporttal. Bízom benne, hogy az FM1 Zrt. lépése példaértékû lesz, és további rádiócsatornákkal bõvülhet a MinDig TV szabadon fogható kínálata az elkövetkezendõ hónapokban, ezáltal még többet kínálva a magyar állampolgároknak, függetlenül az anyagi helyzetüktõl és lakóhelyük elhelyezkedésétõl" – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója a cég közleményében.

(Radiosite.hu)