A Music Fm is csatlakozott az „Adjátok vissza lányainkat” akcióhoz.

„Adjátok vissza lányainkat” – ezt követelik a világ minden táján hírességek és civilek az április 14-én, Nigériában elrabolt diáklányok ügyében. Az emberrablás és emberkereskedelem elleni nemzetközi kampányhoz – Magyarországon elsőként – a 89.5 Music Fm is csatlakozott.
„Felháborató és tűrhetetlen, hogy bárhol a világban ilyen előfordulhat” – adott hangot indulatainak Istenes Bence, a Music Fm reggeli műsorvezető triászának egyike, ezért rádiós társaival úgy döntöttek, hogy nem maradhatnak ők sem tétlenül. Ahogy a világ minden pontján felháborodott és a lányokért aggódó tömegek eddig tették, a Music Fm munkatársai is fotóik megosztásával csatlakoznak a nigeriai diákok szabadon bocsátását követelő és az emberkereskedelmet elitélő összefogáshoz.
 
 
A hírekből ismert: április 14-én 276, más források szerint több mint 300 tizenéves diáklányt raboltak el Borno szövetségi állam egyik településének bentlakásos iskolájából, 53 lánynak sikerült elmenekülnie, a többieket még mindig fogva tartják. A közösségi oldalakon, a világ számos pontján, iskolák és nagykövetségek előtt demonstrálók követelik szabadon bocsátásukat, köztük számos híresség, az Egyesült Államok First Ladyétől kezdve megannyi színész és zenész – többek között Justin Timberlake, Anne Hatheway vagy Sean Penn.
Mellettük sorakozik még számtalan civil, akik munkahelyükön, iskolákban, otthon, a világ minden kontinensén készítenek a témához rendelt feliratokat. Sok más közszereplő mellett az ENSZ különleges megbízottja, Angelina Jolie is megszólalt: „Belebetegszem, ha belegondolok, hogy ezeket a kislányokat terrorizálják, megerőszakolják, eladják. Ez vérlázító, felfoghatatlan, hogy bárki megtehet ilyet.”
(RADIOSITE.HU)