Korszerű orvosi eszközre gyűjtöttek a RAME és a HEROE alapítói és a rádióhallgatók. 

Megmutatták az összefogás erejét a hazai rádiók. A  Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) és a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) kezdeményezésének köszönhetően 7.709.000 Ft gyűlt össze, amelyből egy korszerű, defibrillátorral kombinált betegőrző monitort vásárolhat a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. A közös jótékonysági akció május 12-én, 06:00 és 10:00 között zajlott: ebben az időszakban a reggeli rádióműsorok arra kérték a hallgatókat, hívásaikkal segítsenek, hogy hazánk egyetlen Gyermekrohamkocsija egy defibrillátorral bővíthesse felszereltségét.
 
A hazai rádiózás történetében eddig egyedülálló módon a rádióadók összefogtak egy nemes cél érdekében. Az iparági adománygyűjtés során a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) és a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) alapító tagjai arra kérték a hallgatókat a reggeli műsorokban, hogy hívásonként 250 forinttal támogassák a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat nélkülözhetetlen munkáját. A közös jótékonysági akció eredményeképpen 7.709.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, így az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátásával és szállításával foglalkozó közhasznú alapítvány egy modern, betegőrző monitorral kombinált defibrillátorral bővítheti tovább hazánk egyetlen Gyermekrohamkocsijának felszereltségét.

Az adó 1%-os felajánlásokból, vállalati és magán adományokból működő szolgálat csak így tudta finanszírozni a több mint 6 millió forintos, többfunkciós defibrillátort, ezért fordult a rádiókhoz és hallgatóikhoz.

„Szeretnénk köszönetet mondani a rádióhallgatóknak és a rádióknak, hogy hazánk egyetlen Gyermekrohamkocsija támogatása mellett döntöttek. Nagy öröm számunkra, hogy ez a világszínvonalúan felszerelt mentőautó ezen eszköz segítségével még korszerűbb lehet és még magasabb szintű ellátást tud biztosítani a bajba jutott gyermekeknek. Köszönjük, hogy ilyen sokan a hazai gyermekmentés ügye mellé álltak és támogatták a Gyermekrohamkocsi működését” – mondta Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.

A Zoll X Series monitor és defibrillátor a jelenleg elérhető egyik legkorszerűbb, leghatékonyabb betegőrző rendszer. Minden újraélesztés és minden súlyos vagy kritikus állapotú beteg ellátása kapcsán nélkülözhetetlen, ráadásul a készülék újszülött kortól megbízhatóan használható. Ezért volt létfontosságú, hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat felszereltségéből ne hiányozzon ez a szerkezet, hiszen évente több mint 3000 gyermekhez és csecsemőhöz riasztják a rohamkocsit.

(RADIOSITE.HU)