Kért, de nem kapott fizetési haladékot az országos rádió a Médiatanácstól.  Díjfizetésre és bankgarancia teljesítésre vonatkozó haladékot kért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) a Neo FM. A hatóság szerdai ülésén tárgyalta a kérést, amit végül elutasítottak. „A jogszabályok ebben az esetben nem adnak lehetőséget a határidő meghosszabbítására” – indokolták az mmonline-nak a döntést az NMHH-nál.

 

A két évvel ezelőtti országos rádiós pályázaton az FM1 Konzorcium azzal jutott a korábban a Sláger Rádió által használt frekvenciacsomaghoz, hogy évi 200 milliós díjat, továbbá az árbevétele felét, de minimum 350 millió forintos műsorszolgáltatási díjfizetést ígértek.

 

A Neo FM egyelőre sem üzleti, sem hallgatottsági szempontból nem tudta megőrizni a Sláger Rádió piacvezető pozícióját. A legfrissebb, júliusi hallgatottsági adatok szerint a 15-49 éves korosztályban a Class FM, a 15 évnél idősebbek körében pedig a Class mellett a Kossuth Rádió is jobb eredményeket tud felmutatni. A rádiót működtető cég tavalyi éve sem sikerült fényesen, 1,14 milliárd forintos árbevétel mellett 714 milliós adózás utáni veszteséget értek el – írja az mmonline.hu.

 

Az FM1 Zrt.-ből tavasszal szállt ki az anyagi nehézségekkel küszködő Est Media Zrt., a rádió azóta a Geoholding csoportot irányító Horváth László, és a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnökének, Székely Gábornak a tulajdonában van. Az FM1 Zrt. vezérigazgatói teendőit augusztus elseje óta Földes Ádám látja el, aki korábban az országos rádiós pályázaton alulmaradó Danubius Rádiónál töltött be hasonló pozíciót.

(forrás: mmonline)