ImageAz országos Nincs de elnevezésû kampányhoz kapcsolódva tizenegy hetes életmódváltó programot indított április 28-án a Csepel-szigeti térségben sugárzó Lakihegy Rádió – közölte az MTI-vel kedden Szvitek György Csaba ügyvezetõ.

Az ügyvezetõ elmondta, hogy a július 18-ig zajló "verseny" lényege a benevezett egyének és csapatok fittebbé, egészségesebbé válása, amiben a helyi konditermek és egészségügyi szolgálatok nagy segítséget nyújtanak. A szervezésben is részt vevõ termek a vállalkozó kedvûeknek ingyenes edzési lehetõséget biztosítanak és életvezetési, étkezési tanácsokkal is ellátják õket.

Szvitek György Csaba hozzátette: a szigetszentmiklósi önkormányzat és a védõnõi szolgálat rendezésében április 25-én tartott egészségnapon a Nem mind1-re jelentkezõk egyebek mellett vércukorszint-, koleszterinszint- és testzsírszázalék – vizsgálaton estek át, de erejüket és állóképességüket, valamint hajlékonyságukat is felmérték, majd egy pszichológiai tesztet kellett kitölteniük. Ez az alap, ezeket az adatokat vetik majd össze a 11 hét múlva mért értékekkel – közölte az ügyvezetõ, aki szerint bárki bármikor csatlakozhat a programhoz, melynek legfõbb célja a 11 hétig kitartó versenyzõk által elért eredmények felmutatásán túl a rádióhallgatók, illetve a térség több százezer lakójának egészséges életmódra szoktatása.

A versenyzõk – akikhez a rádió munkatársai is csatlakoztak – minden hétvégén megszólalnak a Lakihegy Rádió Vitamin címû mûsorban, hogy megosszák tapasztalatakat.

A legjobbak értékes díjakat vehetnek át a július 25-i szigethalmi ikertalálkozón, amely egybeesik a rádió születésnapjával – fûzte hozzá Szvitek György Csaba.

A programmal kapcsolatos fejleményeket nyomonkövethetik a www.lakihegyradio.hu oldalon a Fórumban írt Blogokban.

(forrás: Lakihegy Rádió)