ImageCiklusának utolsó ülésnapján a parlament létrehozta azt a vizsgálóbizottságot, amely a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült egyes pártkötõdések és háttéralkuk szerepét vizsgálná – írja az FN.hu.

 

A testület mûködni már nem fog, mert az Országgyûlés nem választja meg tagjait. A szabad demokrata Kóka János és Petõ Iván indítványát 323-an támogatták, egy képviselõ nemmel szavazott, ketten pedig tartózkodtak a hétfõi szavazáson.

A testületre olyan kérdések megválaszolása vár, mint az, hogy kötöttek-e, és ha igen, milyen tartalmú háttéralkut a pályázat elbírálása során az MSZP és a Fidesz ORTT-delegáltjai; megállapítható-e a nyertes pályázók valódi tulajdonosi köre, levonható-e következtetés azok pártkötõdésére. Hogyan fordulhatott elõ, hogy nem zárták ki, sõt, nyerhetett olyan pályázó, amely nem felelt meg a pályázati feltételeknek, illetve irreális üzleti tervet terjesztett elõ.

Az országgyûlési határozat szerint a vizsgálóbizottság 10 tagú lenne, tagjai közül ötöt az MSZP, hármat a Fidesz, egyet-egyet a KDNP és az SZDSZ delegál. A bizottság elnökére az ellenzéki, alelnökére a kormánypárti képviselõcsoportok terjesztenek elõ javaslatot.

A bizottság megbízatása feladatának elvégzéséig, de legfeljebb az alakuló üléstõl számított 90 napig tart.

(forrás: FN.hu)