ImageA hamarosan kiírandó „utolsó szabad fõvárosi frekvenciának mondott, korábban a Star Rádió és a Rádió Deejay által használt 92.9 MHz-re az ORTT pályázati felhívása alapján kizárólag közmûsor-szolgáltató jellegû pályázat nyújható be!

Ez valószínûtlenné teszi azokat a feltételezéseket, hogy ez lenne a Sláger Rádió utolsó esélye a folytatásra, vagy a RiseFM is erre a sávra pályázik, hiszen e két rádió kereskedelmi rádióként mûködött mindig is. Ha mégis pályáznának közmûsor-szolgáltatói jelleggel, akkor sem ez lenne az „utolsó esélyük”, hiszen a közeljövõben lejáró jogosultságú Juventus, Rádió1, Klubrádió, Sztár FM és Roxy Rádió budapesti hullámsávjait is újra megpályáztatják hónapok múlva, kereskedelmi jelleggel.

A 92.9-re egyébként a Magyar Katolikus Rádió az egyik esélyes, õk közmûsor-szolgáltatói jelleggel mûködnek országosan, középhullámú sugárzással. Az ORTT a pályázati felhívásban jelzi, hogy a szóban forgó regionális budapesti frekvenciára kiírt pályázaton vételminõség-javítási céllal is lehet indulni, ami a rossz minõségû AM sugárzás javítását jelenti ebben az esetben a fõvárosi régióban, ez pedig csak a Magyar Katolikus Rádióra vonatkozhat.

A budapesti 92.9 MHz-es frekvencia pályázati felhívása letölthetõ az alábbi linkrõl: http://ortt.hu/palyazatok/7/1249304433budapest_20090803.doc


(radiosite.hu)