Magánjellegű esemény” miatt tovább sistereg a 95.8-as fővárosi frekvencia. 

Nem köt hatósági szerződést a Click Rádió Kft.-vel a budapesti 95.8 MHz-es frekvencia használatára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, mert a cég a számára megszabott határidő lejártáig nem jelezte szerződéskötési szándékát – közölte hétfőn a hatóság. A rádió vezetése magánjellegű eseménnyel indokolta ezt.

A korábban az InfoRádió által használt, 2,6 millió hallgatóhoz elérő körzeti frekvenciát májusban hirdette meg a hatóság. A 77 millió forint plusz áfa összegű éves médiaszolgáltatási alapdíj mellett használható hullámhosszra egyedül a Click Rádió Kft. pályázott, így el is nyerte azt.

A rádiót hivatalosan augusztus 29-én nyilvánította nyertesnek a hatóság, a tulajdonosoknak ettől kezdve 45 napjuk lett volna arra, hogy szerződést kössenek. Ez a határidő október 25-én éjfélkor lejárt, de a Click Rádió Kft. nem jelezte szerződéskötési szándékát – közölte az MTI érdeklődésére hétfőn a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője, Kiricsi Karola.

Mivel a határidő jogvesztő, a vállalkozásnak már nincs lehetősége szerződést kötni, amelynek hiányában műsort sem indíthat a frekvencián. „Más pályázó nem volt a hullámhosszra, a hatóság vizsgálja a frekvencia felelős hasznosításának további lehetőségeit” – mondta a szóvivő.

Az MTI megkeresésére Füzesi Zsolt, a Click Rádió Kft. ügyvezető igazgatója azt közölte: egy magánjellegű esemény minden előzetes számításukat keresztülhúzta, és ellehetetlenítette a szerződés határidőben való megkötését.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a határidő lejárta után a hatóság nem kötheti meg velünk a szerződést” – tudatta, hozzátéve: a rádióval komoly terveik voltak, a 95.8 MHz-es frekvenciára kiírt pályázat megnyerése után gőzerővel fogtak bele az új budapesti rádióadó megvalósításába.

(MTI)