ImageNem kapta meg a többséget a Tilos Rádió mûsorszolgáltatási jogosultságának automatikus meghosszabbítása az Országos Rádió és Televízió Testület ülésén, így ha folytatni akarják, jövõre újra pályázniuk kell – adta hírül az MTI.

 

 

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ülésének döntését Tirts Tamás, a testület KDNP által delegált tagja jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az ORTT az elmúlt 12 évben mindig mindenkinek megadta az automatikus hosszabbítást. A szabályok értelmében a mûsorszolgáltatási jogosultság lejárta elõtt 14 hónappal egy alkalommal lehet kérelmezni az automatikus hosszabbítást. A rádió szerzõdése jövõ novemberben járna le, ezért nyújtottak be kérelmet.
A szakpolitikus az ORTT szerdai döntését úgy értékelte, hogy a testület megkezdte „jogszerû mûködését”.

Tirts Tamás, aki március óta tagja a médiahatóságnak, azt mondta, az ORTT azokkal a szankciókkal, büntetési lehetõségekkel, amelyekkel élhetne, az esetek 80 százalékában nem él, vagy nem az elvárható szigorúsággal.

Felidézte, hogy a rádióadón 2003. karácsonyán a hívõ emberek érzékenységét sértõ mondatok, a keresztények kiirtására vonatkozó kijelentések hangzottak el. Tirts Tamás kérdésre válaszolva reményének adott hangot, hogy pályázatot írnak majd ki a Tilos Rádió frekvenciájára. Ha ezt a rádióadó megnyeri, „senki nem akarja õket kizárni” – fogalmazott.

(forrás: MTI)