Pénteken lekapcsolta a kalózadást az NMHH, ám az megint szól. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársai pénteken lekapcsolták a Radio Face engedély nélkül sugárzó adóját Budapesten, a Citadellán. A rádió azonban péntek este és szombat folyamán többször is újraindult.

A nőnapon indult rádiónak nagyjából csak egy hónapig volt érvényes műsorszolgáltatási engedélye, mivel a Veres István tulajdonában lévő társaság a 88.1 MHz-es frekvenciára érvényes jogosultsággal rendelkező Rádió Infórum Kft.-t akkor vásárolta meg, amikor már felmondta az előző tulajdonos által felhalmozott adósságok miatt a szerződést a Médiatanács. A hatóság áprilisi határozatát jogi útra terelte a cég, így „húzhatták ki” egészen tegnapig, amikor egyes értesülések szerint NMHH munkatársai csak rendőri segítséggel jutottak be a Citadellán üzemelő gellért-hegyi adótelephelyre (ami egyébként szintén Veres Istváné – tőle bérli a többi Gellért-hegyről sugárzó rádió is a helyet az adójának), ahol a tulajdonossal és kidobóembereivel találták szembe magukat.

Az akció sikeres volt, legalábbis először úgy tűnt. A Radio Face pár órán keresztül valóban nem szólt a 88.1-en, azonban péntek este újraindították az adást. Mivel az NMHH az eddig használt adójukat lepecsételte, feltételezhető, hogy egy másik adót használnak erre a célra (fórumozóink tapasztalai alapján teljesen más a hangzás, az RDS adat és a vételkörzet is a megszokotthoz képest), amivel így megint időt tudnak nyerni, hiszen a hatóság munkatársait ha elsőre nem engedik be, akkor újabb házkutatási határozat kell, aminek átfutási ideje napokat is igénybe vehet.

A Radio Face egyébként két helyre adott be eddig pályázatot: az egyik a jelenleg a Rádió 1 által használt 103.9 MHz-es budapesti frekvencia, a másik pedig a Juventus Rádió által visszaadott siófoki 92.6 MHz-es sáv. Előbbiről 2-3 hét, utóbbiról 2-3 hónap múlva születhet döntés.

(RADIOSITE.HU)