Az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika kis betegein segít a rádió. 

Az ünnepek közeledtével a beteg gyerekek arcára is sikerült mosolyt csalnia a Class FM-nek. December 20-án a rádió műsorvezetői élőben teljesítették az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika csöppségeinek dalkívánságait, emellett adománygyűjtést indítottak, hogy egy új EEG készüléket biztosíthassanak az intézmény számára. A Class FM a jótékonysági akció kezdeteként 875.000 Ft-ot ajánlott fel a készülék beszerzéséhez.
 
Az ünnepek közeledtével a Class FM adománygyűjtésbe kezdett, amellyel az I. számú Gyermekgyógyászati Klinikát támogatják. A kezdeményezés során december 20-án élőben jelentkeztek a Klinikáról, emellett gyerekprogramokkal is kedveskedtek a kicsiknek. A rádió sztárjaival a kórház I. emeletén találkozhattak az érdeklődők, de a műsorvezetők a kórtermekbe is ellátogattak a kis betegekhez és a nővérekhez.
 

Argyelán Kriszta reggel 8 órakor köszöntötte a hallgatókat a klinikáról, és 10 óráig szórakoztatta a gyerekeket, hogy kedvenc slágereikkel indulhasson a nap. A kívánságműsor ezután Garami Gáborral folytatódott egészen délig. A gyerekek és hozzátartozóik az Alma együttes koncertjét is élvezhették, de az ajándékozás sem maradt el, sőt még az Alföldi Tej Riska ajándékosztó jelmezeseivel is készíthettek közös fotókat az apróságok.

„Nagyon jó volt látni a gyerekek örömét, amikor kedvenc zenéiket hallhatták. Teljesíttettük a dalkéréseket, elhoztuk az Alma együttest, illetve a szülőknek is szerettünk volna örömet okozni, hiszen nekik is nagyon nehéz ez az időszak: sok gyerkőcnek ugyanis a klinikán kell töltenie a karácsonyt” – mondta Argyelán Kriszta, aki azt is elárulta, két évvel ezelőtt éppen itt volt fiának a mandulaműtétje, és a gondoskodást tekintve nagyon pozitív benyomásokkal tért haza. 

„Tényleg emberfeletti az erőfeszítés, amit tesznek azért, hogy megkönnyítsék a gyerekek kórházban töltött napjait” – tette hozzá a Class FM reggeli műsorvezetője.

A Class FM bízik benne, hogy hamarosan egy új EEG készülék segíti az I. számú Gyermekgyógyászati Klinikát, amely napi 24 órában képes fájdalommentesen mérni az agy elektromos aktivitását, emellett az epilepsziás rohamok észlelésére is alkalmas az altatott, nem mozgó betegeknél. A készülék 3 millió forintba kerül, amelynek kétharmada, közel kétmillió forint már összegyűlt az alapítvány számláján és a remények szerint további támogatóknak hála, hamarosan a maradék összeget is sikerül előteremteni, hogy ezzel is jobbá váljanak a gyerekek gyógyulási esélyei. Meghitt ünnepeket és egészségben, szeretetben gazdag új esztendőt kíván a Class FM!

(RADIOSITE.HU)