ImageJanuártól új, egységes mûsorstruktúrával, jelentõsen megnövelt adásidõvel jelentkezik a Magyar Rádió regionális adóhálózata – közölte Szomráky Béla, az MR6 A régió rádiója fõszerkesztõje csütörtökön Szegeden – írja az mr1.hu.

Az öt regionális stúdió az év elejétõl 6 és 18 óra között, napi tizenkét órás saját mûsort, a fõmûsoridõn kívül pedig a fõként népzenét, nótát és operettet sugárzó MR7-tel közös zenei összeállítást sugároz – mondta Szomráky Béla a Magyar Rádió szegedi stúdiójában tartott sajtótájékoztatón.

Az adásidõ jelentõs bõvítését a munkaszervezés átalakítása tette lehetõvé, jelentõs anyagi többletráfordítás nélkül – tette hozzá a fõszerkesztõ.

Délelõtt minden stúdió a helyi történéseket feldolgozó hír- és magazinmûsort közvetít. A 11 órakor kezdõdõ közéleti mûsorban egy-egy, a vidék Magyarországát érintõ közös téma kerül terítékre: a regionális adók összekapcsolódva, új megközelítésben, a helyi sajátosságokat bemutatva dolgozzák fel a közérdeklõdésre számot tartó kérdéseket.

Délután a régió sikereit és problémáit bemutató tematikus magazinok következnek, amelyek kiegészülnek az elmúlt félévszázad magyar pop és rock slágereit felvonultató mûsorokkal. Az egyik félórás "beszélgetõs" mûsorban egyes dalok történetét ismerhetik meg a hallgatók, a másik egyórás összeállításban a más adókon csak elvétve szereplõ számok csendülnek föl. 17 órától a stúdiók regionális hírmûsort sugároznak, így a hallgatók már este megismerhetik a nap legfontosabb történéseit – ismertette az új mûsorstruktúra elemeit Szomráky Béla.

Este hat és reggel hat óra között a regionális stúdiók az MR7-tel, a Magyar Rádió új zenei webrádiójával közösen zenei összeállításokat sugároznak. Az egyórás mûsorsávokban szerepel operett, magyar népzene, magyar nóta és táncházi muzsika is – mondta a fõszerkesztõ.

(forrás: Magyar Rádió)