ImageAz Antagon blog értesülései szerint radikálisan megváltozhat az MR2-Petõfi Rádió, eltûnhet a könnyûzenei jelleg és változhat az adó neve is. Ezt alátámaszthatja, hogy Szalai Annamária már a kezdetektõl támadja a 2007-ben bevezetett koncepciót.

Bár a rádió új vezetõjérõl (aki a közmédia átalakítása után várhatóan nem elnök, hanem vezérigazgató lesz) még csak találgatások folynak, az Index címoldalán is megjelent Antagon blog információi szerint az MR2-tõl – jelen formájában – elbúcsúzhatunk.

Az Antagon értesülései szerint borítékolható, hogy a "nagyon zenének" annyi, hiszen épp a Médiatanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé megválasztott – akkor még ORTT-s színekben tevékenykedõ – Szalai Annamária kifogásolta a rövid megszólalásokkal megszakított zenefolyamot. A blog szerint nemcsak a koncepció, hanem a név is változik: eltûnhet az MR1-2-3 megnevezés és visszatérhetnek a klasszikus megnevezések: Kossuth, Petõfi, Bartók.

A blogon megjelent információ természetesen még csak találgatás, hivatalos közleményt nem adott ki a jelenleg vezetõ nélkül, a régi struktúra szerint mûködõ közrádió. Mindenképp fontos megemlíteni azt a tényt, hogy az MR2-Petõfi Rádió hallgatótábora a 3 éve lezajlottt átpozicionálás és arculatváltás óta városiasabb, fiatalabb és tanultabb lett, azonban a teljesen "lecsupaszított", költségkímélõ zenefolyam a blog írói szerint nem volt pozitív döntés a jelenlegi struktúrát kidolgozóktól.

(Radiosite.hu)