ImageMég nem írta alá a szerzõdést a médiahatóság, bár a Klubrádió még áprilisban megnyerte a 92.9 MHz-es budapesti frekvenciára kiírt pályázatot.

Az eredetileg öttagú Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) jelenleg csak három tagja van, vagyis a testület döntésképtelen – írja a Népszava. A frekvenciapályázat eredményének kihirdetéstõl számított 45 napon belül mindkét félnek szignálnia kellene a szerzõdést, különben érvénytelenné válik a határozat. A lap szerint Arató András, a Klubrádió tulajdonosa ezt elkerülendõ egyoldalúan aláírta a dokumentumot.

Ladvánszky György, a médiahatóság szocialista tagja a napilapnak azt mondta: a szerzõdés aláírása csak formális, a hatósági határozat visszavonhatatlan. A szignó megtagadása olyan polgári kártérítést vonna maga után, ami senkinek sem állhat érdekében.

A lap emlékeztet arra, hogy a jogszabály szerint a szerzõdés aláírását követõ 180 napon belül meg kell szólalniuk az új frekvencián, úgy, hogy a jelenleg használt 95.3 MHz-et elhallgattatják. Az erre a frekvenciára vonatkozó engedély jövõ februárban lejár. A lap szerint Aratóék a régi helyükön szeretnék folytatni a rádiózást, kizárólag a bizonytalanság miatt döntöttek úgy, hogy indulnak a 92.9 MHz-ért.

Jelenleg használt frekvenciájukkal kapcsolatban a mai napig lassú az elõrelépés, az ORTT csak június 14-én tartja a kiírást megelõzõ közmeghallgatást. A Klubrádió ezen is indul, és ha nyer, nem tart igényt új helyére, a 92.9 MHz-re. Ebben az esetben automatikusan a „második helyezetté”, azaz a Magyar Katolikus Rádióé lesz a korábban a Rádió Deejay által használt frekvencia.

(Radiosite.hu)