A Kreatív Online szerint egy dance zenét játszó női rádió indul a budapesti 88.1-en. De az is lehet, hogy nem.

Kreatív Online információi szerint március 8-án, nőnapon egy, a nőkre fókuszáló tematikájú rádiócsatorna kezdi meg adását a korábban a Rise FM, a Pont FM és a Budapest Rádió által használt frekvencián. A médiaportálnak eljuttatott közlemény szerint a rádió neve jelenleg még titkos. Azonban ami még ennél is érdekesebb: a közleményt a nap folyamán visszavonták.

A visszavont közlemény egyébként kitért arra is, hogy a rádió programigazgatója Végvári Tibor lesz, a program alappilléreit pedig egészséges életmóddal, gasztronómiával, erotikával és párkereséssel foglalkozó műsorok jelentik majd. A zenei tematika hasonlítani fog a frekvencián korábban sugárzó, majd a Balatonra „száműzött” Rise FM-éhez, azaz továbbra is az elektronikus zene dominál majd. A médiaportál úgy tudja, hogy a rádiót partival köszöntik majd a Citadella teraszon, a Panoráma étteremben, aminek a tulajdonosa – a februárban botrányos körülmények között megszűnt Zóna Taxival együtt – megegyezik a frekvenciát üzemeltető Rádió Infórum Kft. új tulajdonosával, Veres Istvánnal.

A Kreatív Online szerint a közleményt azért vonták vissza, mert a portál írt a rádió tulajdonosi köréről is, ami egyébként nyilvánosan hozzáférhető az e-Cégjegyzék oldalain. A hivatalos indoklás egyébként az volt, hogy a tulajdonosi szerkezet időközben megváltozott.

Számtalan kérdés merült fel – többek között fórumunkon is – a sokat megélt fővárosi 88.1-es frekvenciával kapcsolatban, ezekre próbálunk most választ adni.

A titkos név a Green FM?

Korábbi értesülések szerint a frekvencián Green FM néven indult volna el az új rádió, ám ezt a közleményt is visszavonták, hetekkel ezelőtt. Ekkor még nem volt szó a női tematikáról, inkább a fenntartható fejlődésen és a környezettudatos gondolkodás tudatosításán volt a hangsúly. A Green FM nevet egyébként az is alátámasztja, hogy az FM 88.1 hetek óta tartó, teszt-jellegű, a rádió nevét sosem közlő adásában a műsorvezető által hangoztatott www.fm881.hu weboldal tartalma megegyezik a www.greenfm.hu-n lévővel, ahol egyébként a műsorvezetéssel csak a hétköznap reggeli órákban jelentkező adást online is lehet hallgatni. A Green FM név a szintén Veres István nevéhez köthető hazai Green Taxi projekttel lehet összefüggésben, már csak azért is, mert a greenfm.hu és az fm881.hu domain regisztrátora egyezik az új taxitársaság üzemeltetőjével, a Green City Future Zrt.-vel a domain.hu adatbázisa alapján.

A „Green FM a jövő” jelmondatú közlemény egyébként a Facebookon jelent meg a médiát a Roxy Rádió és a 88.1 Rise FM megszűnésével elárasztó hírek után. Pár nappal később a cikk eltűnt.

Hogy jön ide a OneMusicRadio?

Ezt a nevet emlegették a Rise FM megszűnése után. Az ok egyszerű volt: miután 2011. január 6-án a délutáni órákban elhallgatott a Rise FM, pár órával később egy, a megszűnt dance rádióhoz nagyon hasonló zenefolyam indult el a frekvencián, mely 100%-ban egyezett a OneMusic nevű netes rádió adásával. Pár héttel később, január 21-én a OneMusicRadio honlapján közölték a netrádió vezetői, hogy az FM 88.1 és a OneMusic útjai elválnak, ezt követően pedig már nem egyezett a netrádió adása az éterben hallhatóval.

Visszatér a Rise FM?

Úgy tudjuk, nem, legalábbis nem most. A Balatonon és környékén fogható rádió egyelőre marad a 98.9 MHz-es tihanyi frekvencián és az interneten, továbbra is nagy hallgató– és rajongótáborral fővárosi frekvencia nélkül is.

Átköltözik a Roxy?

Ez elképzelhető, mivel annak ellenére, hogy a rádió már adásban és a búcsúbuliján is elköszönt, továbbra is szól, zenével és hírekkel. Úgy tudjuk, a Roxy Rádió nem akar eltűnni teljesen az éterből, pedig a 96.4-en már nem sugározhatnak sokáig…

Tehát mi lesz a 88.1-en?

Még bármi lehet. A kérdés valószínűleg a jövő héten lesz megválaszolt, addig is szól az elektronikus zene a 88.1-en.

(RADIOSITE.HU)